Paul Hollywood

Paul Hollywood

Bio

Sin pekara, Paul je izvorno bio kipar prije nego ga je otac uvjerio da se priključi obiteljskom poslu.

Postao je glavni pekar u nekim od najluksuznijih hotela uključujući „Cliveden“ , „Chester Grosvenor“ i „Dorchester“, stekavši reputaciju jednog od najboljih pekara.

Nakon svog školovanja i uspjeha po Britanskim hotelima, Paul je iskoristio priliku da putuje kroz Cipar, Egipat i Jordan posjećujući udaljena sela kako bi otkrio antičku tehniku pečenja kruha. Jednom je prilikom, putujući kroz Beduin, pekao kruh usred pustinje.

 

Po povratku u Englesku pokrenuo je tvrtku „Paul Hollywood artisian bread company“, i sad opskrbljuje Waitrose i ostale trgovačke lance, sa svojim domaćim kruhom.

 

2002.g Paul započinje svoju televizisku karijeru na „Food Carlton Network“ gdje radi dvije serije sa Jamesom Martinom.

 

Paul je bio sudac u emisiji „The Great British Bake off“ i „Junior Bake off“, a bio je u žiriju slavnima u emisijama „Sport relief“ i „Comic relief“ u suradnji sa Maryem Berryem. U svibnju 2013.g pojavio se kao sudac u Američkoj verziji „Bake off“ koje se prikazivalo na Cbsu. Njegova serija „Paul Hollywods bread“ se prikazivala u Britaniji na BBC2 u ožujku 2013.g.

 

2005 g. objavio je svoju najprodavaniju knjigu „100 Great Breads“ koja je obajvljena u 10 zemalja i prevedena na sedam jezika te dobila nagradu Gourman Akademije. Njegova druga knjiga „How to bake“, objavljena od strane Bloomsburya, izašla je u ljeto 2012 g. i odmah došla na vrh najprodavanijih knjiga. Knjiga koja prati njegovu emisiju izašla je u veljači 2013 g. „Paul Hollywood British Baking“.

Paul redovito piše za „BBC food“ magazin, „Olive“ magazin, „Waitrose“ magazin, a pisao je za Observer i Daly Mail. U rujnu 2013g. postao je kolumnist Telegrapha.

 

Paul savjetuje i obučava na korporativnom nivou, radeći sa „Flour Advisory Bread“(odborom za brašno) kao i na mnogim ceremonijama koje dodjeljuju nagrade.

 

2014. g Paul započinje svoju turneju uživo „Get your pake on“ koja se prikazuje uživo u kazalištima diljem zemlje. 

Recepti