Paul Hollywood

Paul Hollywood

Sin pekara, Paul je izvorno bio kipar prije nego ga je otac uvjerio da se priključi obiteljskom poslu.

Postao je glavni pekar u nekim od najluksuznijih hotela uključujući „Cliveden“ , „Chester Grosvenor“ i „Dorchester“, stekavši reputaciju jednog od najboljih pekara.

Nakon svog školovanja i uspjeha po Britanskim hotelima, Paul je iskoristio priliku da putuje kroz Cipar, Egipat i Jordan posjećujući udaljena sela kako bi otkrio antičku tehniku pečenja kruha. Jednom je prilikom, putujući kroz Beduin, pekao kruh usred pustinje.

 

Po povratku u Englesku pokrenuo je tvrtku „Paul Hollywood artisian bread company“, i sad opskrbljuje Waitrose i ostale trgovačke lance, sa svojim domaćim kruhom.

 

2002.g Paul započinje svoju televizisku karijeru na „Food Carlton Network“ gdje radi dvije serije sa Jamesom Martinom.

 

Paul je bio sudac u emisiji „The Great British Bake off“ i „Junior Bake off“, a bio je u žiriju slavnima u emisijama „Sport relief“ i „Comic relief“ u suradnji sa Maryem Berryem. U svibnju 2013.g pojavio se kao sudac u Američkoj verziji „Bake off“ koje se prikazivalo na Cbsu. Njegova serija „Paul Hollywods bread“ se prikazivala u Britaniji na BBC2 u ožujku 2013.g.

 

2005 g. objavio je svoju najprodavaniju knjigu „100 Great Breads“ koja je obajvljena u 10 zemalja i prevedena na sedam jezika te dobila nagradu Gourman Akademije. Njegova druga knjiga „How to bake“, objavljena od strane Bloomsburya, izašla je u ljeto 2012 g. i odmah došla na vrh najprodavanijih knjiga. Knjiga koja prati njegovu emisiju izašla je u veljači 2013 g. „Paul Hollywood British Baking“.

Paul redovito piše za „BBC food“ magazin, „Olive“ magazin, „Waitrose“ magazin, a pisao je za Observer i Daly Mail. U rujnu 2013g. postao je kolumnist Telegrapha.

 

Paul savjetuje i obučava na korporativnom nivou, radeći sa „Flour Advisory Bread“(odborom za brašno) kao i na mnogim ceremonijama koje dodjeljuju nagrade.

 

2014. g Paul započinje svoju turneju uživo „Get your pake on“ koja se prikazuje uživo u kazalištima diljem zemlje. 

 • Kolačići s đumbirom i pite od marmelade Paulove mameRecepti
  Kolačići s đumbirom i pite od marmelade Paulove mame

  Kolačići s đumbirom Paulove mame Postupak Zagrijte pećnicu na 180 °C. Nježno otopite margarin, šećer i zlatni sirup u loncu nad srednje jakim plamenom. Kad se smjesa otopi, dodajte sve suhe sas...

 • Torta od sira s bundevom i đumbiromRecepti
  Torta od sira s bundevom i đumbirom

  Ugrijte pećnicu na 200 °C.   Stavite izrezanu bundevu na lim za pečenje. Dodajte komadiće maslaca, pospite šećerom i prelijte sirupom. Pecite u pećnici 30-35 minuta, dok bundeva ne omekša. U m...

 • Coulibiac s lososomRecepti
  Coulibiac s lososom

  Zagrijte pećnicu na 200 °C. Postupak Otopite maslac u velikoj tavi i nježno pržite luk dok ne postane mekan, ali ne toliko da promijeni boju. Dodajte kumin, sjemenke korijandra i zrna kardamoma. Do...

 • Biskvit s medom od vrijeskaRecepti
  Biskvit s medom od vrijeska

  Maslacem premažite kalup za puding od jedne litre. Stavite dvije žlice meda u pripremljen kalup (ako je jako gust, prvo ga zagrijte kako bi bio više tekući). Stavite preostali med i sve ostale sas...