Koristimo kolačiće kako bismo unaprijedili našu ponudu, personalizirali oglašavanje i zapamtili vaše preferencije. Ukoliko nastavite koristiti s pretragom na ovoj web stranici podrazumijeva se da prihvaćate pravila kolačića naše web stranice. Za više informacija ( npr. kako onemogučiti kolačiće ) molimo vas da posjetite naša pravila kolacica

Ok
advertisement
Paul Hollywood

Paul Hollywood

Paul Hollywood

Sin pekara, Paul je izvorno bio kipar prije nego ga je otac uvjerio da se priključi obiteljskom poslu.

Postao je glavni pekar u nekim od najluksuznijih hotela uključujući „Cliveden“ , „Chester Grosvenor“ i „Dorchester“, stekavši reputaciju jednog od najboljih pekara.

Nakon svog školovanja i uspjeha po Britanskim hotelima, Paul je iskoristio priliku da putuje kroz Cipar, Egipat i Jordan posjećujući udaljena sela kako bi otkrio antičku tehniku pečenja kruha. Jednom je prilikom, putujući kroz Beduin, pekao kruh usred pustinje.

 

Po povratku u Englesku pokrenuo je tvrtku „Paul Hollywood artisian bread company“, i sad opskrbljuje Waitrose i ostale trgovačke lance, sa svojim domaćim kruhom.

 

2002.g Paul započinje svoju televizisku karijeru na „Food Carlton Network“ gdje radi dvije serije sa Jamesom Martinom.

 

Paul je bio sudac u emisiji „The Great British Bake off“ i „Junior Bake off“, a bio je u žiriju slavnima u emisijama „Sport relief“ i „Comic relief“ u suradnji sa Maryem Berryem. U svibnju 2013.g pojavio se kao sudac u Američkoj verziji „Bake off“ koje se prikazivalo na Cbsu. Njegova serija „Paul Hollywods bread“ se prikazivala u Britaniji na BBC2 u ožujku 2013.g.

 

2005 g. objavio je svoju najprodavaniju knjigu „100 Great Breads“ koja je obajvljena u 10 zemalja i prevedena na sedam jezika te dobila nagradu Gourman Akademije. Njegova druga knjiga „How to bake“, objavljena od strane Bloomsburya, izašla je u ljeto 2012 g. i odmah došla na vrh najprodavanijih knjiga. Knjiga koja prati njegovu emisiju izašla je u veljači 2013 g. „Paul Hollywood British Baking“.

Paul redovito piše za „BBC food“ magazin, „Olive“ magazin, „Waitrose“ magazin, a pisao je za Observer i Daly Mail. U rujnu 2013g. postao je kolumnist Telegrapha.

 

Paul savjetuje i obučava na korporativnom nivou, radeći sa „Flour Advisory Bread“(odborom za brašno) kao i na mnogim ceremonijama koje dodjeljuju nagrade.

 

2014. g Paul započinje svoju turneju uživo „Get your pake on“ koja se prikazuje uživo u kazalištima diljem zemlje.