Kirsten Tibballs, koju MasterChef naziva „kraljicom čokolade“ jedna je od australskih najpoznatijih i međunarodno poštovanih slastičarki i stručnjakinja za čokoladu.

Sastojci

  • 160g maslaca
  • 320g tamne čokolade visoke kvalitete (A)
  • 140g sitnog (kotač) šećera
  • 140g smeđeg šećera
  • 4 (250 g) cijela jaja
  • ½ žličice paste od vanilije
  • 110g običnog brašna
  • ½ žličice praška za pecivo
  • 20g Nizozemskog obrađenog kakaa u prahu
  • prstohvat soli
  • 125g  mliječne čokolade visoke kvalitete
  • 125g tamne čokolade visoke kvalitete (B)
  • Vrhnje za posluživanje

Priprema

  • Pećnicu zagrijte na 170°C. Maslac i tamnu čokoladu (A) otopite u mikrovalnoj pećnici ili u zdjeli iznad kipuće vode. Obje vrste šećera pomiješajte u zdjeli s jajima i vanilijom, miješajte s pjenjačom.
  • Prosijte suhe sastojke, te ih nježno umiješajte u tekuću smjesu. Sitno nasjeckajte mliječnu čokoladu i tamnu čokoladu (B), te ih dodajte u smjesu za brownije.
  • Dva kvadratna kalupa veličine 160mm obložite papirom za pečenje. Ravnomjerno podijelite smjesu u dva kalupa i pecite u ventilacijskoj pećnici na 170°C otprilike 25 minuta.
  • Izvadite iz pećnice i ostavite da se ohlade. Kada se ohlade, pospite šećerom u prahu i narežite na kocke.
  • Brownije možete zamotati u plastičnu foliju i držati zamrznute do mjesec dana.

Povezani recepti

Vidi sve