Opis
- Pećnicu zagrijte na 170°C. Maslac i tamnu čokoladu (A) otopite u mikrovalnoj pećnici ili u zdjeli iznad kipuće vode. Obje vrste šećera pomiješajte u zdjeli s jajima i vanilijom, miješajte s pjenjačom.
- Prosijte suhe sastojke, te ih nježno umiješajte u tekuću smjesu. Sitno nasjeckajte mliječnu čokoladu i tamnu čokoladu (B), te ih dodajte u smjesu za brownije.
- Dva kvadratna kalupa veličine 160mm obložite papirom za pečenje. Ravnomjerno podijelite smjesu u dva kalupa i pecite u ventilacijskoj pećnici na 170°C otprilike 25 minuta.
- Izvadite iz pećnice i ostavite da se ohlade. Kada se ohlade, pospite šećerom u prahu i narežite na kocke.
Brownije možete zamotati u plastičnu foliju i držati zamrznute do mjesec dana.
Sastojci
- 160g maslaca
- 320g tamne čokolade visoke kvalitete (A)
- 140g sitnog (kotač) šećera
- 140g smeđeg šećera
- 4 (250 g) cijela jaja
- ½ žličice paste od vanilije
- 110g običnog brašna
- ½ žličice praška za pecivo
- 20g Nizozemskog obrađenog kakaa u prahu
- prstohvat soli
- 125g mliječne čokolade visoke kvalitete
- 125g tamne čokolade visoke kvalitete (B)
- Vrhnje za posluživanje