Iz jamajčke baštine rođen je Ainsley Harriottu Paddingtonu u Westminsterskom gradu u središnjem Londonu 28. veljače 28. veljače 1957. Njegov otac, Chester Leroy Harriott, bio je pijanista i pjevač, a majka Peppy Harriott (rođ. Strudwick). Ima dvije braće i sestre - sestru, Jacqueline i brata po imenu Chester.

Sastojci

  • 200 g šećera
  • 225 g maslaca, omekšalog, i malo za premazivanje
  • 3 velika jaja, umućena
  • 150 g brašna za dizana tijesta
  • 50 g dehidriranog kokosa
  • Naribana korica i sok jedne limete
  • 2 marakuje
  • 1 veliki zreli mango, bez koštica, narezan na kockice
  • 100 ml mlijeka
  • 2 žlice džema od marelice
  • 300 g gustog grčkog jogurta
  • 2 žličice tekućeg meda
  • 1 marakuja
  • Naribana korica jedne limete

Priprema

  • 1. Zagrijte pećnicu na 180 °C. Obložite lim za pečenje (30 x 20 x 4 cm) premazanim papirom za pečenje.
  • 2. Pomiješajte šećer i maslac u velikoj posudi pa mikserom umutite mješavinu dok ne postane svijetle boje i pahuljasta. Dodavajte jedno po jedno jaje, uz neprestano miješanje. Prosijte brašno u zdjelu, dodajte kokos pa ulijte mlijeko i sve promiješajte.
  • 3. Dodajte naribanu koricu limete i sok, pulpu marakuje i pola manga narezanog na kockice pa sve dobro promiješajte. Izlijte mješavinu u pripremljen lim za pečenje i izravnajte površinu žlicom. Pospite ostatkom komadića manga. Pecite u pećnici oko 50–60 minuta dok ne poprimi zlatnu boju ili dok štapić kojim ste proboli sredinu ne izađe čist.
  • 4. Neka se lim za pečenje hladi 8-10 minuta. Dotad otopite džem u tavici na srednje jakoj vatri. Ako je potrebno, protisnite komadiće voća kroz sito. Premažite biskvit i ostavite da se ohladi prije nego što ga narežete na kocke.
  • 5. U zdjelici promiješajte jogurt, med i polovicu naribane korice limete. Ubacite sjemenke marakuje i promiješajte. Pospite s preostalom naribanom koricom limete i poslužite kao prilog biskvitu.

Povezani recepti

Vidi sve