Biskvit s mangom i marakujom s jogurtom od limete i marakuje
Recept iz: Ainsley Harriott
Iz jamajčke baštine rođen je Ainsley Harriottu Paddingtonu u Westminsterskom gradu u središnjem Londonu 28. veljače 28. veljače 1957. Njegov otac, Chester Leroy Harriott, bio je pijanista i pjevač, a majka Peppy Harriott (rođ. Strudwick). Ima dvije braće i sestre - sestru, Jacqueline i brata po imenu Chester.
Sastojci
- 200 g šećera
- 225 g maslaca, omekšalog, i malo za premazivanje
- 3 velika jaja, umućena
- 150 g brašna za dizana tijesta
- 50 g dehidriranog kokosa
- Naribana korica i sok jedne limete
- 2 marakuje
- 1 veliki zreli mango, bez koštica, narezan na kockice
- 100 ml mlijeka
- 2 žlice džema od marelice
- 300 g gustog grčkog jogurta
- 2 žličice tekućeg meda
- 1 marakuja
- Naribana korica jedne limete
Priprema
- 1. Zagrijte pećnicu na 180 °C. Obložite lim za pečenje (30 x 20 x 4 cm) premazanim papirom za pečenje.
- 2. Pomiješajte šećer i maslac u velikoj posudi pa mikserom umutite mješavinu dok ne postane svijetle boje i pahuljasta. Dodavajte jedno po jedno jaje, uz neprestano miješanje. Prosijte brašno u zdjelu, dodajte kokos pa ulijte mlijeko i sve promiješajte.
- 3. Dodajte naribanu koricu limete i sok, pulpu marakuje i pola manga narezanog na kockice pa sve dobro promiješajte. Izlijte mješavinu u pripremljen lim za pečenje i izravnajte površinu žlicom. Pospite ostatkom komadića manga. Pecite u pećnici oko 50–60 minuta dok ne poprimi zlatnu boju ili dok štapić kojim ste proboli sredinu ne izađe čist.
- 4. Neka se lim za pečenje hladi 8-10 minuta. Dotad otopite džem u tavici na srednje jakoj vatri. Ako je potrebno, protisnite komadiće voća kroz sito. Premažite biskvit i ostavite da se ohladi prije nego što ga narežete na kocke.
- 5. U zdjelici promiješajte jogurt, med i polovicu naribane korice limete. Ubacite sjemenke marakuje i promiješajte. Pospite s preostalom naribanom koricom limete i poslužite kao prilog biskvitu.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Lora i Stoyan
Makovnjača
Recepti Michel Albert Roux
Gisellini kolači cannelés
Recepti Michel Albert Roux
Kolač s trešnjama
Recepti Michel Albert Roux
Tart s kremom od badema i malinama
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladne kuglice u košaricama
Recepti Kirsten Tibballs
Pločice od kokosa
Recepti Kirsten Tibballs
Pločice od karamela i čokolade
Recepti Donal Skehan
Brownieji s čajem od jasmina
Recepti Donal Skehan
Kolač od kokosa i tropskog voća
Recepti Donal Skehan
Kolači s kayom od kokosa