Michel Albert Roux, poznatiji kao Michel Roux Jr. je englesko-francuski kuhar te vlasnik restorana Le Gavroche u Londonu. Kuhar je s dvije Michelinove zvjezdice, a s nama dijeli ukusne francuske regionalne recepte koji će oduševiti svakoga! 

Sastojci

  • 150 g omekšalog maslaca
  • 2 jaja
  • 240 g brašna
  • 75 g mljevenih badema
  • 90 g šećera
  • 1 prstohvat soli
  • 200 g mljevenih badema
  • 200 g omekšalog maslaca
  • 200 g šećera
  • 4 jaja
  • 2 žlice brašna
  • Malo tamnog ruma ili voćnog likera Ratafia
  • 250 g malina

Priprema

  • 1. Umijesite tijesto i razvaljajte ga na veličinu kalupa (promjera oko 26 cm).
  • 2. Na dno stavite sloj džema od malina, sloj kreme od badema, utisnite puno malina i stavite peći na 180˚C oko 45 minuta ili dok ne poprimi zlatnu boju.
  • 3. Pospite šećerom u prahu.

Povezani recepti

Vidi sve