Tart s kremom od badema i malinama
Recept iz: Michel Albert Roux
Michel Albert Roux, poznatiji kao Michel Roux Jr. je englesko-francuski kuhar te vlasnik restorana Le Gavroche u Londonu. Kuhar je s dvije Michelinove zvjezdice, a s nama dijeli ukusne francuske regionalne recepte koji će oduševiti svakoga!
Sastojci
- 150 g omekšalog maslaca
- 2 jaja
- 240 g brašna
- 75 g mljevenih badema
- 90 g šećera
- 1 prstohvat soli
- 200 g mljevenih badema
- 200 g omekšalog maslaca
- 200 g šećera
- 4 jaja
- 2 žlice brašna
- Malo tamnog ruma ili voćnog likera Ratafia
- 250 g malina
Priprema
- 1. Umijesite tijesto i razvaljajte ga na veličinu kalupa (promjera oko 26 cm).
- 2. Na dno stavite sloj džema od malina, sloj kreme od badema, utisnite puno malina i stavite peći na 180˚C oko 45 minuta ili dok ne poprimi zlatnu boju.
- 3. Pospite šećerom u prahu.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Lora i Stoyan
Makovnjača
Recepti Michel Albert Roux
Gisellini kolači cannelés
Recepti Michel Albert Roux
Kolač s trešnjama
Recepti Ainsley Harriott
Biskvit s mangom i marakujom s jogurtom od limete i marakuje
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladne kuglice u košaricama
Recepti Kirsten Tibballs
Pločice od kokosa
Recepti Kirsten Tibballs
Pločice od karamela i čokolade
Recepti Donal Skehan
Brownieji s čajem od jasmina
Recepti Donal Skehan
Kolač od kokosa i tropskog voća
Recepti Donal Skehan
Kolači s kayom od kokosa