Brownieji s čajem od jasmina
Recept iz: Donal Skehan
Donal Skehan obišao je azijske zemlje kako bi vam donio najbolje recepte tog područja!
Sastojci
- 200 g maslaca
- 250 g kristalnog šećera
- 200 g tamne čokolade
- 10 g čaja od izdanaka jasmina, samljevenih u fini prah
- 2 jaja
- 150 g glatkog brašna
- 50 g maslaca
- 70 g bijele čokolade, narezane na komadiće
- 50 g kristalnog šećera
- 1 jaje
- 60 g glatkog brašna
Priprema
- 1. Pećnicu zagrijte na 180 °C. Četvrtasti pleh širok 20 cm obložite papirom za pečenje i namastite. Listiće čaja od jasmina sameljite u fini prah.
- 2. Veću zdjelu s maslacem, tamnom čokoladom i jasminom u prahu stavite na lonac ključale vode. Pazite da dno zdjele ne dodiruje vodu. Miješajte ih dok se ne otope svi sastojci. Sklonite ih s plamena i ostavite da se blago ohlade.
- 3. U drugoj zdjeli pjenjačom umutite jaja i šećer dok ne postanu svijetli i pjenasti. Dodajte im ohlađenu smjesu čokolade i jasmina pa promiješajte. Kad ih sjedinite, unutra prosijajte brašno i umiješajte ga u smjesu.
- 4. Za svijetlu smjesu, na lonac ključale vode stavite manju zdjelu s maslacem. Kad se maslac otopi, sklonite ga s plamena pa mu dodajte bijelu čokoladu. Toplina maslaca trebala bi biti dovoljna da otopi čokoladu. Čim se bijela čokolada otopi, dodajte šećer, jaje i brašno. Umutite ih u glatku smjesu i ostavite da se blago ohlade.
- 5. U pleh naizmjence stavljajte velike žlice tamne i svijetle smjese za brownieje. Upotrijebite dvostruko više tamne, nego svijetle smjese. Kad su obje smjese u kalupu, tupim nožem prolazite kroz smjesu da je išarate poput mramora. Kolač pecite 25 minuta na srednjoj polici pećnice. Brownieji trebaju malo narasti, ali u središtu ostati prilično gnjecavi.
- 6. Izvadite ih iz pećnice i ostavite da se ohlade. Savršeno meke brownieje gnjecavog središta poslužite narezane na veće komade.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Lora i Stoyan
Makovnjača
Recepti Michel Albert Roux
Gisellini kolači cannelés
Recepti Michel Albert Roux
Kolač s trešnjama
Recepti Michel Albert Roux
Tart s kremom od badema i malinama
Recepti Ainsley Harriott
Biskvit s mangom i marakujom s jogurtom od limete i marakuje
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladne kuglice u košaricama
Recepti Kirsten Tibballs
Pločice od kokosa
Recepti Kirsten Tibballs
Pločice od karamela i čokolade
Recepti Donal Skehan
Kolač od kokosa i tropskog voća
Recepti Donal Skehan
Kolači s kayom od kokosa