Brownieji s čajem od jasmina
Recept iz: Donal Skehan
Donal Skehan obišao je azijske zemlje kako bi vam donio najbolje recepte tog područja!
Sastojci
- 200 g maslaca
- 250 g kristalnog šećera
- 200 g tamne čokolade
- 10 g čaja od izdanaka jasmina, samljevenih u fini prah
- 2 jaja
- 150 g glatkog brašna
- 50 g maslaca
- 70 g bijele čokolade, narezane na komadiće
- 50 g kristalnog šećera
- 1 jaje
- 60 g glatkog brašna
Priprema
- 1. Pećnicu zagrijte na 180 °C. Četvrtasti pleh širok 20 cm obložite papirom za pečenje i namastite. Listiće čaja od jasmina sameljite u fini prah.
- 2. Veću zdjelu s maslacem, tamnom čokoladom i jasminom u prahu stavite na lonac ključale vode. Pazite da dno zdjele ne dodiruje vodu. Miješajte ih dok se ne otope svi sastojci. Sklonite ih s plamena i ostavite da se blago ohlade.
- 3. U drugoj zdjeli pjenjačom umutite jaja i šećer dok ne postanu svijetli i pjenasti. Dodajte im ohlađenu smjesu čokolade i jasmina pa promiješajte. Kad ih sjedinite, unutra prosijajte brašno i umiješajte ga u smjesu.
- 4. Za svijetlu smjesu, na lonac ključale vode stavite manju zdjelu s maslacem. Kad se maslac otopi, sklonite ga s plamena pa mu dodajte bijelu čokoladu. Toplina maslaca trebala bi biti dovoljna da otopi čokoladu. Čim se bijela čokolada otopi, dodajte šećer, jaje i brašno. Umutite ih u glatku smjesu i ostavite da se blago ohlade.
- 5. U pleh naizmjence stavljajte velike žlice tamne i svijetle smjese za brownieje. Upotrijebite dvostruko više tamne, nego svijetle smjese. Kad su obje smjese u kalupu, tupim nožem prolazite kroz smjesu da je išarate poput mramora. Kolač pecite 25 minuta na srednjoj polici pećnice. Brownieji trebaju malo narasti, ali u središtu ostati prilično gnjecavi.
- 6. Izvadite ih iz pećnice i ostavite da se ohlade. Savršeno meke brownieje gnjecavog središta poslužite narezane na veće komade.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Michela Tuscan
Pečene breskve sa sirom od naranče
Recepti Michela Tuscan
Crema di ricotta
Recepti Lora i Stoyan
Makovnjača
Recepti Michel Albert Roux
Gisellini kolači cannelés
Recepti Michel Albert Roux
Kolač s trešnjama
Recepti Michel Albert Roux
Tart s kremom od badema i malinama
Recepti Ainsley Harriott
Biskvit s mangom i marakujom s jogurtom od limete i marakuje
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladne kuglice u košaricama
Recepti Kirsten Tibballs
Pločice od kokosa
Recepti Kirsten Tibballs
Pločice od karamela i čokolade