Donal Skehan obišao je azijske zemlje kako bi vam donio najbolje recepte tog područja! 

Sastojci

  • 200 g maslaca
  • 250 g kristalnog šećera
  • 200 g tamne čokolade
  • 10 g čaja od izdanaka jasmina, samljevenih u fini prah
  • 2 jaja
  • 150 g glatkog brašna
  • 50 g maslaca
  • 70 g bijele čokolade, narezane na komadiće
  • 50 g kristalnog šećera
  • 1 jaje
  • 60 g glatkog brašna

Priprema

  • 1. Pećnicu zagrijte na 180 °C. Četvrtasti pleh širok 20 cm obložite papirom za pečenje i namastite. Listiće čaja od jasmina sameljite u fini prah.
  • 2. Veću zdjelu s maslacem, tamnom čokoladom i jasminom u prahu stavite na lonac ključale vode. Pazite da dno zdjele ne dodiruje vodu. Miješajte ih dok se ne otope svi sastojci. Sklonite ih s plamena i ostavite da se blago ohlade.
  • 3. U drugoj zdjeli pjenjačom umutite jaja i šećer dok ne postanu svijetli i pjenasti. Dodajte im ohlađenu smjesu čokolade i jasmina pa promiješajte. Kad ih sjedinite, unutra prosijajte brašno i umiješajte ga u smjesu.
  • 4. Za svijetlu smjesu, na lonac ključale vode stavite manju zdjelu s maslacem. Kad se maslac otopi, sklonite ga s plamena pa mu dodajte bijelu čokoladu. Toplina maslaca trebala bi biti dovoljna da otopi čokoladu. Čim se bijela čokolada otopi, dodajte šećer, jaje i brašno. Umutite ih u glatku smjesu i ostavite da se blago ohlade.
  • 5. U pleh naizmjence stavljajte velike žlice tamne i svijetle smjese za brownieje. Upotrijebite dvostruko više tamne, nego svijetle smjese. Kad su obje smjese u kalupu, tupim nožem prolazite kroz smjesu da je išarate poput mramora. Kolač pecite 25 minuta na srednjoj polici pećnice. Brownieji trebaju malo narasti, ali u središtu ostati prilično gnjecavi.
  • 6. Izvadite ih iz pećnice i ostavite da se ohlade. Savršeno meke brownieje gnjecavog središta poslužite narezane na veće komade.

Povezani recepti

Vidi sve