Pločice od kokosa
Recept iz: Kirsten Tibballs
Kirsten Tibballs, koju MasterChef naziva „kraljicom čokolade“ jedna je od australskih najpoznatijih i međunarodno poštovanih slastičarki i stručnjakinja za čokoladu.
Sastojci
- 250 g šećera u prahu, prosijanog
- 225 g kokosovog brašna
- 200 g zaslađenog ugušćenog mlijeka
- 1 ½ žličica ekstrakta vanilije
- 1 ½ žličica soka od limuna
- 1 kg visokokvalitetne tamne čokolade, koverture s 54 % kakaovog maslaca
- kokosovo brašno ili listići kokosa, za posipanje
Priprema
- 1. Pleh za pečenje duljine 275 mm, širine 175 mm i visine 32 mm obložite papirom za pečenje.
- 2. U zdjeli pomiješajte prosijani šećer u prahu i kokosovo brašno.
- 3. Dodajte ugušćeno mlijeko, ekstrakt vanilije i sok limuna. Sjedinite ih miješanjem.
- 4. Smjesu utisnite u pripremljeni pleh i najmanje 2 sata hladite u hladnjaku.
- 5. Stegnutu ploču od kokosa narežite na pojedinačne pločice veličine 80 mm x 30 mm.
- 6. Tamnu čokoladu za temperiranje stavite u plastičnu posudu prikladnu za mikrovalnu pećnicu i zagrijavajte u intervalima od 30 sekundi. Između svakog je zagrijavanja promiješajte. Kada u mikrovalnoj pećnici otopite polovicu čokolade u posudi, snažnim miješanjem otopite preostalu čokoladu.
- 7. S pomoću čačkalice i vilice svaku pločicu kokosa umočite u temperiranu čokoladu, pa premjestite na list papira za pečenje.
- 8. Čokoladu prije stezanja pospite kokosom.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Kirsten Tibballs
Čokoladne kuglice u košaricama
Recepti Kirsten Tibballs
Pločice od karamela i čokolade
Recepti Donal Skehan
Brownieji s čajem od jasmina
Recepti Donal Skehan
Kolač od kokosa i tropskog voća
Recepti Donal Skehan
Kolači s kayom od kokosa
Recepti Donal Skehan
Kolač od pandana
Recepti Nico Reynolds
Čokoladni brownieji i jagode na žaru
Recepti Nadiya Hussain
Naopaki cheesecake
Recepti Lora i Stoyan
Cheesecake s limetom i bijelom čokoladom
Recepti Lora i Stoyan
Kolač s nevidljivim jabukama i karameliziranim orasima