Kirsten Tibballs, koju MasterChef naziva „kraljicom čokolade“ jedna je od australskih najpoznatijih i međunarodno poštovanih slastičarki i stručnjakinja za čokoladu.

Sastojci

  • 250 g šećera u prahu, prosijanog
  • 225 g kokosovog brašna
  • 200 g zaslađenog ugušćenog mlijeka
  • 1 ½ žličica ekstrakta vanilije
  • 1 ½ žličica soka od limuna
  • 1 kg visokokvalitetne tamne čokolade, koverture s 54 % kakaovog maslaca
  • kokosovo brašno ili listići kokosa, za posipanje

Priprema

  • 1. Pleh za pečenje duljine 275 mm, širine 175 mm i visine 32 mm obložite papirom za pečenje.
  • 2. U zdjeli pomiješajte prosijani šećer u prahu i kokosovo brašno.
  • 3. Dodajte ugušćeno mlijeko, ekstrakt vanilije i sok limuna. Sjedinite ih miješanjem.
  • 4. Smjesu utisnite u pripremljeni pleh i najmanje 2 sata hladite u hladnjaku.
  • 5. Stegnutu ploču od kokosa narežite na pojedinačne pločice veličine 80 mm x 30 mm.
  • 6. Tamnu čokoladu za temperiranje stavite u plastičnu posudu prikladnu za mikrovalnu pećnicu i zagrijavajte u intervalima od 30 sekundi. Između svakog je zagrijavanja promiješajte. Kada u mikrovalnoj pećnici otopite polovicu čokolade u posudi, snažnim miješanjem otopite preostalu čokoladu.
  • 7. S pomoću čačkalice i vilice svaku pločicu kokosa umočite u temperiranu čokoladu, pa premjestite na list papira za pečenje.
  • 8. Čokoladu prije stezanja pospite kokosom.

Povezani recepti

Vidi sve