Kolač s trešnjama
Recept iz: Michel Albert Roux
Michel Albert Roux, poznatiji kao Michel Roux Jr. je englesko-francuski kuhar te vlasnik restorana Le Gavroche u Londonu. Kuhar je s dvije Michelinove zvjezdice, a s nama dijeli ukusne francuske regionalne recepte koji će oduševiti svakoga!
Sastojci
- 30 g nesoljenog maslaca, otopljenog, i još malo za zamašćivanje
- 30 trešanja, bez koštica
- Kirsch (za mariniranje trešanja)
- 3 jaja iz slobodnog uzgoja
- 60 g šećera
- 1 mahuna vanilije, prepolovljena, bez sjemenki
- 25 g mljevenih badema
- 25 g brašna, prosijanog
- 300 ml mlijeka
- Sladoled za posluživanje ili poširane trešnje u crnom vinu
Priprema
- 1. Premažite lim za pečenje maslacem i zagrijte pećnicu na 180 °C.
- 2. Stavite trešnje u lim koje ste prethodno marinirali u kirshu deset minuta.
- 3. Mutite jaja i šećer u zdjeli dok ne nastane blijeda smjesa.
- 4. Dodajte ostruganu vaniliju iz mahune i prosijano brašno pa polako ulijevajte mlijeko i otopljeni maslac.
- 5. Procijedite mješavinu pa je izlijte preko trešanja.
- 6. Pecite kolač 30 minuta ili dok se ne nadigne.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Lora i Stoyan
Makovnjača
Recepti Michel Albert Roux
Gisellini kolači cannelés
Recepti Michel Albert Roux
Tart s kremom od badema i malinama
Recepti Ainsley Harriott
Biskvit s mangom i marakujom s jogurtom od limete i marakuje
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladne kuglice u košaricama
Recepti Kirsten Tibballs
Pločice od kokosa
Recepti Kirsten Tibballs
Pločice od karamela i čokolade
Recepti Donal Skehan
Brownieji s čajem od jasmina
Recepti Donal Skehan
Kolač od kokosa i tropskog voća
Recepti Donal Skehan
Kolači s kayom od kokosa