Kolač s trešnjama

Michel Albert Roux, poznatiji kao Michel Roux Jr. je englesko-francuski kuhar te vlasnik restorana Le Gavroche u Londonu. Kuhar je s dvije Michelinove zvjezdice, a s nama dijeli ukusne francuske regionalne recepte koji će oduševiti svakoga! 

Sastojci

  • 30 g nesoljenog maslaca, otopljenog, i još malo za zamašćivanje
  • 30 trešanja, bez koštica
  • Kirsch (za mariniranje trešanja)
  • 3 jaja iz slobodnog uzgoja
  • 60 g šećera
  • 1 mahuna vanilije, prepolovljena, bez sjemenki
  • 25 g mljevenih badema
  • 25 g brašna, prosijanog
  • 300 ml mlijeka
  • Sladoled za posluživanje ili poširane trešnje u crnom vinu

Priprema

  • 1. Premažite lim za pečenje maslacem i zagrijte pećnicu na 180 °C.
  • 2. Stavite trešnje u lim koje ste prethodno marinirali u kirshu deset minuta.
  • 3. Mutite jaja i šećer u zdjeli dok ne nastane blijeda smjesa.
  • 4. Dodajte ostruganu vaniliju iz mahune i prosijano brašno pa polako ulijevajte mlijeko i otopljeni maslac.
  • 5. Procijedite mješavinu pa je izlijte preko trešanja.
  • 6. Pecite kolač 30 minuta ili dok se ne nadigne.

Povezani recepti

Vidi sve