Donal Skehan obišao je azijske zemlje kako bi vam donio najbolje recepte tog područja! 

Sastojci

  • 200 g maslaca, omekšanog
  • 200 g smeđeg kristalnog šećera
  • 3 velika jaja iz slobodnog uzgoja
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 1 limeta, sok i korica
  • 200 g samodizajućeg brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 100 g kokosovog brašna
  • 3 žlice kokosovog vrhnja
  • 100 g maslaca, omekšanog
  • 200 g šećera u prahu
  • 1 marakuja
  • Za ukrašavanje
  • 1 zreli mango, narezan na tanke ploške
  • 1 marakuja
  • 40 g listića kokosa, prepečenih
  • 1 limeta, samo korica

Priprema

  • 1. Pećnicu zagrijte na 180 °C. Četvrtasti kalup širine 20 cm obložite papirom za pečenje i namastite.
  • 2. Miksajte maslac i šećer dok ne postanu svijetli i kremasti. Dodajte jedno po jedno jaje, između svakog dobro umutite smjesu. Usipajte brašno i kokosovo brašno pa ih lagano sjedinite mikserom. Na kraju ubacite vaniliju, sok i koricu limete, prašak za pecivo i kokosovo vrhnje. Mikserom sjedinite smjesu.
  • 3. Smjesu za biskvit prebacite u kalup za pečenje, vrh ravnomjerno zagladite gumenom lopaticom i biskvit pecite 35-40 minuta. Izvadite ga iz pećnice i 5 minuta ostavite hladiti. Biskvit izvadite iz kalupa pa premjestite na rešetku da se posve ohladi.
  • 4. U međuvremenu napravite glazuru od maslaca. U zdjeli miješajte omekšani maslac i šećer u prahu dok ne postanu glatki i kremasti. U kremu umiješajte pulpu marakuje.
  • 5. Kad se biskvit ohladi, premažite ga debelim slojem glazure od maslaca. Po vrhu kolača rasporedite voće i prepečene listiće kokosa, narežite ga na 9 podjednakih kocki i poslužite.

Povezani recepti

Vidi sve