Opis

Kornete ćete ispeći u pećnici na 180 stupnjeva.

Izvadite iz hladnjaka lisnato tijesto i narežite ga na trakice. Premažite ih s malo maslaca i omotajte ih oko aluminijskih korneta. Stavite kornete na lim obložen papirom za pečenje i premažite ih bjelanjkom i jestivom crvenom bojom. Stavite peći 10-15 minuta.

Popirjajte na maslinovu ulju 1 luk, 4 češnjaka i 300 g mesa od raka. Promiješajte, dodajte narezani lovorov list u sredinu, malo soli i papra, pola žličice šafrana i sjemenke koromača u prahu. Dobro promiješajte. Dodajte limetin sok i naribajte koricu od pola limete i na kraju pola šalice vrhnja. Kuhajte dok ne dobijete gustu kremu. Ako treba, dodajte malo brašna.

Zatim izvadite lovorov list i pustite da se ohladi.

Izvadite kornete iz pećnice i napunite ih kremom pomoću slastičarske šprice. Lijepo ukrasite grančicama koromača. Tako ćete dobiti krasne “mrkve”.

Sastojci

Sastojci

  • lisnato tijesto
  • 1 manji luk
  • 4 češnja češnjaka
  • 1 kom lovorov list
  • 0.5 žlice šafrana
  • 0.5 žlice sjemenki koromača u prahu
  • korica i sok ½ limete
  • 300 g mesa od raka sapateire
  • 1 žlica brašna
  • 1.2 dcl vrhnja
  • 1 bjelanjak jajeta XL
  • jestiva crvena boja
  • sol
  • crni papar
  • maslac
  • grančice koromača

Povezani recepti