Korneti sa sapateirom

Kornete ćete ispeći u pećnici na 180 stupnjeva.

Izvadite iz hladnjaka lisnato tijesto i narežite ga na trakice. Premažite ih s malo maslaca i omotajte ih oko aluminijskih korneta. Stavite kornete na lim obložen papirom za pečenje i premažite ih bjelanjkom i jestivom crvenom bojom. Stavite peći 10-15 minuta.

Popirjajte na maslinovu ulju 1 luk, 4 češnjaka i 300 g mesa od raka. Promiješajte, dodajte narezani lovorov list u sredinu, malo soli i papra, pola žličice šafrana i sjemenke koromača u prahu. Dobro promiješajte. Dodajte limetin sok i naribajte koricu od pola limete i na kraju pola šalice vrhnja. Kuhajte dok ne dobijete gustu kremu. Ako treba, dodajte malo brašna.

Zatim izvadite lovorov list i pustite da se ohladi.

Izvadite kornete iz pećnice i napunite ih kremom pomoću slastičarske šprice. Lijepo ukrasite grančicama koromača. Tako ćete dobiti krasne “mrkve”.

Sastojci

  • Sastojci lisnato tijesto 1 manji luk 4 češnja češnjaka 1 kom lovorov list 0.5 žlice šafrana 0.5 žlice sjemenki koromača u prahu korica i sok ½ limete 300 g mesa od raka sapateire 1 žlica brašna 1.2 dcl vrhnja 1 bjelanjak jajeta XL jestiva crvena boja sol crni papar maslac grančice koromača

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve