Korneti sa sapateirom
Kornete ćete ispeći u pećnici na 180 stupnjeva.
Izvadite iz hladnjaka lisnato tijesto i narežite ga na trakice. Premažite ih s malo maslaca i omotajte ih oko aluminijskih korneta. Stavite kornete na lim obložen papirom za pečenje i premažite ih bjelanjkom i jestivom crvenom bojom. Stavite peći 10-15 minuta.
Popirjajte na maslinovu ulju 1 luk, 4 češnjaka i 300 g mesa od raka. Promiješajte, dodajte narezani lovorov list u sredinu, malo soli i papra, pola žličice šafrana i sjemenke koromača u prahu. Dobro promiješajte. Dodajte limetin sok i naribajte koricu od pola limete i na kraju pola šalice vrhnja. Kuhajte dok ne dobijete gustu kremu. Ako treba, dodajte malo brašna.
Zatim izvadite lovorov list i pustite da se ohladi.
Izvadite kornete iz pećnice i napunite ih kremom pomoću slastičarske šprice. Lijepo ukrasite grančicama koromača. Tako ćete dobiti krasne “mrkve”.Sastojci
- Sastojci lisnato tijesto 1 manji luk 4 češnja češnjaka 1 kom lovorov list 0.5 žlice šafrana 0.5 žlice sjemenki koromača u prahu korica i sok ½ limete 300 g mesa od raka sapateire 1 žlica brašna 1.2 dcl vrhnja 1 bjelanjak jajeta XL jestiva crvena boja sol crni papar maslac grančice koromača
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Tartovi s kozjim sirom i ljutikom
Recepti Mary Berry
15-minutna tjestenina
Recepti Mary Berry
Gljive s češnjakom i dimljenom šunkom na tostiranom briocheu
Recepti Adam Liaw
Kokošja juha s dvije vrste okruglica (Hønsekødssuppe)
Recepti Adam Liaw
Juha od graška s raženim i pirovim palačinkama
Recepti Primož Dolničar
Kiseli kupus
Recepti Primož Dolničar
Juha od gljiva
Recepti Lora i Stoyan
Popečci od skute s umakom od rajčice
Recepti Lora i Stoyan
Pite od mljevenog mesa i povrća
Recepti Lora i Stoyan
Trokut pite s nadjevom od gljiva i sira