Crema di ricotta

Michela's Tuscan Kitchen predstavlja autentičnu toskansku kuhinju – rustikalnu, sezonsku i jednostavnu, ali s dubokim okusima. Fokusira se na svježe, lokalne sastojke, maslinovo ulje, rajčice, začinsko bilje, kruh i meso, uz obavezne klasike poput ribollite, pappardella s divljači i domaćih tjestenina. Nije fusion ni internacionalna – to je regionalna talijanska kuhinja, s posebnim naglaskom na toskansku tradiciju i filozofiju: malo sastojaka, puno srca.

Sastojci

  • 250g Ricotte
  • 100ml slatkog vrhnja
  • 2 žlice ruma ili Marsale
  • 4 žlice šećera u prahu
  • 2 jaja

Priprema

  • 1. UMUTITE jaja, šećer u prahu i Ricottu.
  • 2. DODAJTE rum i opet mutite.
  • 3. UMUTITE slatko vrhnje u odvojenoj zdjeli (ne previše).
  • 4. UMIJEŠAJTE vrhnje u smjesu s Ricottom.
  • 5. POSLUŽITE s poširanim kruškama ili šumskim voćem i pospite smrvljenim amaretti keksima umočenim u rum.

Povezani recepti

Vidi sve