Crema di ricotta
Recept iz: Michela Tuscan

Michela's Tuscan Kitchen predstavlja autentičnu toskansku kuhinju – rustikalnu, sezonsku i jednostavnu, ali s dubokim okusima. Fokusira se na svježe, lokalne sastojke, maslinovo ulje, rajčice, začinsko bilje, kruh i meso, uz obavezne klasike poput ribollite, pappardella s divljači i domaćih tjestenina. Nije fusion ni internacionalna – to je regionalna talijanska kuhinja, s posebnim naglaskom na toskansku tradiciju i filozofiju: malo sastojaka, puno srca.
Sastojci
- 250g Ricotte
- 100ml slatkog vrhnja
- 2 žlice ruma ili Marsale
- 4 žlice šećera u prahu
- 2 jaja
Priprema
- 1. UMUTITE jaja, šećer u prahu i Ricottu.
- 2. DODAJTE rum i opet mutite.
- 3. UMUTITE slatko vrhnje u odvojenoj zdjeli (ne previše).
- 4. UMIJEŠAJTE vrhnje u smjesu s Ricottom.
- 5. POSLUŽITE s poširanim kruškama ili šumskim voćem i pospite smrvljenim amaretti keksima umočenim u rum.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Michela Tuscan
Pečene breskve sa sirom od naranče
Recepti Lora i Stoyan
Makovnjača
Recepti Michel Albert Roux
Gisellini kolači cannelés
Recepti Michel Albert Roux
Kolač s trešnjama
Recepti Michel Albert Roux
Tart s kremom od badema i malinama
Recepti Ainsley Harriott
Biskvit s mangom i marakujom s jogurtom od limete i marakuje
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladne kuglice u košaricama
Recepti Kirsten Tibballs
Pločice od kokosa
Recepti Kirsten Tibballs
Pločice od karamela i čokolade
Recepti Donal Skehan
Brownieji s čajem od jasmina