Za salatu s rakovicama pomiješajte sve sastojke u jednoj zdjeli i stavite istu u hladnjak do serviranja.

 

Za concasse od rajčice pomiješajte sve sastojke u jednoj zdjeli i stavite sa strane.

 

Za vinaigrette od čilija, stavite sve sastojke u zdjelu i miješajte, dok se šećer ne rastopi i stavite sa strane.

 

Za serviranje, koristite dvije žlice, oblikujte salatu od rakovice u žličnjake i stavite ih u obliku slova S na veliki bijeli tanjur. Posipajte s concasse od rajčice, komadima mandarine, morskim algama, krilatim grahom i natrganim cvjetovima tikvice po tanjuru. Stavite krastavac u vinaigrette, nakon toga stavite komadiće na vrh concassea.  Poprskajte cijeli tanjur s malo vinaigrette, ukrasite kokosovim orahom i servirajte odmah.

Sastojci

  • Salata od rakovice
  • 200 g mesa rakovice, očišćeno, bez ljuske
  • pola svežnja male ljutike, samo zeleni dio, sitno nasjeckan
  • Sok od 1 mandarine
  • 50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • Concasse od rajčice
  • 6 zrelih rajčica, oguljenih, bez sjemenki i sitno nasjeckane
  • pola svežnja mlade ljutike, narezano
  • Maslinovo ulje
  • Sok od pola limete
  • Vinaigrette umak od čilija
  • 1 srednje veliki zeleni čili, bez sjemenki i nasjeckan
  • 2 ljutike, sitno nasjeckane
  • 1 žličica smeđeg šećera
  • 100 ml trsnog octa
  • 100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 2 male mandarine, natrgane
  • 50 g svježih morskih algi ili wakame
  • 2 krilate mahune, narezane
  • 4 cvjeta od tikvice, natrgan na listove
  • 1 libanonski krastavac, tanko narezan
  • 200 g svježe naribani kokosov orah

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve