Kinilaw od rakovice
Recept iz: Peter Kuruvita
Za salatu s rakovicama pomiješajte sve sastojke u jednoj zdjeli i stavite istu u hladnjak do serviranja.
Za concasse od rajčice pomiješajte sve sastojke u jednoj zdjeli i stavite sa strane.
Za vinaigrette od čilija, stavite sve sastojke u zdjelu i miješajte, dok se šećer ne rastopi i stavite sa strane.
Za serviranje, koristite dvije žlice, oblikujte salatu od rakovice u žličnjake i stavite ih u obliku slova S na veliki bijeli tanjur. Posipajte s concasse od rajčice, komadima mandarine, morskim algama, krilatim grahom i natrganim cvjetovima tikvice po tanjuru. Stavite krastavac u vinaigrette, nakon toga stavite komadiće na vrh concassea. Poprskajte cijeli tanjur s malo vinaigrette, ukrasite kokosovim orahom i servirajte odmah.
Sastojci
- Salata od rakovice
- 200 g mesa rakovice, očišćeno, bez ljuske
- pola svežnja male ljutike, samo zeleni dio, sitno nasjeckan
- Sok od 1 mandarine
- 50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- Concasse od rajčice
- 6 zrelih rajčica, oguljenih, bez sjemenki i sitno nasjeckane
- pola svežnja mlade ljutike, narezano
- Maslinovo ulje
- Sok od pola limete
- Vinaigrette umak od čilija
- 1 srednje veliki zeleni čili, bez sjemenki i nasjeckan
- 2 ljutike, sitno nasjeckane
- 1 žličica smeđeg šećera
- 100 ml trsnog octa
- 100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 2 male mandarine, natrgane
- 50 g svježih morskih algi ili wakame
- 2 krilate mahune, narezane
- 4 cvjeta od tikvice, natrgan na listove
- 1 libanonski krastavac, tanko narezan
- 200 g svježe naribani kokosov orah
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Tartovi s kozjim sirom i ljutikom
Recepti Ainsley Harriott
Kruh s češnjakom
Recepti Mary Berry
Yorkshirski puding
Recepti Martha Stewart
Obrtnički kruh
Recepti Mary Berry
Salata od vatreno crvene riže
Recepti Mary Berry
Mediteranska plata
Recepti Mary Berry
15-minutna tjestenina
Recepti Donal Skehan
Kocke od rižinih pahuljica i pereca
Recepti Peter Kuruvita
Pirjana govedina sa zelenim chillijem sa žara
Recepti Peter Kuruvita
Svinjetina sa salsom od arbóla