Ovaj mladi kuhar rođenjem je iz Dublina, no vuče veliki broj korijena s Jamajke. Iako se kroz djetinjstvo nikada nije vidio kao kuhar, danas uživa u dijeljenju svojih recepata. Kako sam kaže, njegov glavni cilj je učiniti ljude sretnima kroz hranu!

Sastojci

  • 2 zrele žute plantane
  • 6 pilećih bataka bez kosti i kože
  • 1 žličica pimenta
  • 3 žličice curry praha
  • 1 žličica mljevenog cimeta
  • 3 češnja češnjaka, zgnječena i nasjeckana
  • korijen đumbira veličine palca, sitno nasjeckan
  • 1 čili, sitno nasjeckan (za blaži umak uklonite sjemenke)
  • 1 žličica stabljika korijandra, sitno nasjeckanih
  • 2 lovorova lista
  • 1 luk, sitno nasjeckan
  • grumen maslaca
  • korica 2 limete
  • 1 limenka kokosovog mlijeka
  • 1 žlica ljutog umaka
  • maslinovo ulje
  • ½ glavice bijelog kupusa
  • 2 mrkve
  • 2 mlada luka
  • 3 žlice majoneze
  • sok 1 limete
  • pogače naan
  • listići korijandra
  • sok limete

Priprema

  • Curry:
  • 1. U zdjelici pripremite mješavinu začina: pomiješajte piment, cimet i curry prah. Odložite je dok vam ne zatreba.
  • 2. Na granicu izravne i neizravne topline smjestite lonac od lijevanog željeza. Dno prekrijte uljem, pa ga aromatizirajte listovima lovora.
  • 3. Dodajte češnjak, đumbir, čili i stabljike korijandra. Pirjajte ih 2 minute.
  • 4. Dodajte luk i pirjajte ga 5 minuta.
  • 5. Dodajte koricu 2 limete i maslac, pa umiješajte žličicu pripremljene mješavine začina.
  • 6. Dodajte 1 žlicu ljutog umaka (ili više, po ukusu).
  • 7. Ulijte kokosovo mlijeko, pa umak 30 minuta krčkajte uz povremeno miješanje.
  • 8. Pileće batake premažite uljem i posolite. Svaki batak pospite žličicom pripremljene mješavine začina. Nabodite ih na ražanj i pecite na granici izravne i neizravne topline (15-20 minuta ili dok ne ispečete meso).
  • 9. Plantane u kori 10 minuta pecite izravno na rešetki.
  • 10. Kuhane plantane ogulite i narežite.
  • Coleslaw:
  • 1. U veliku zdjelu naribajte kupus i mrkvu.
  • 2. U sok limete umiješajte prstohvat soli i papra, pa prelijte kupus i mrkvu. Sjedinite ih miješanjem i 5 minuta pustite da omekšaju.
  • 3. Dodajte majonezu i mladi luk pa sve promiješajte.
  • 2. Coleslaw do jela odložite u hladnjak.
  • Posluživanje:
  • 1. Na roštilju prepecite pogaču naan.
  • 2. Curry premjestite u posudu za posluživanje pa na vrh smjestite batake.
  • 3. Batake pospite listićima svježeg korijandra i pokapajte sokom limete. Poslužite ih s naanom i plantanama.

Povezani recepti

Vidi sve