Michel Albert Roux, poznatiji kao Michel Roux Jr. je englesko-francuski kuhar te vlasnik restorana Le Gavroche u Londonu. Kuhar je s dvije Michelinove zvjezdice, a s nama dijeli ukusne francuske regionalne recepte koji će oduševiti svakoga! 

Sastojci

  • cijelo pile od 1,8 do 2 kg težine
  • Začinski buket od poriluka, lovora, timijana, stabljike peršina (vezica)
  • 1 luk, oljušten i prepolovljen
  • 1 mrkva, oguljena i očišćena
  • 3 stabljike celera, očišćene i izrezane na dužinu od 10 cm
  • 10 zna bijelog papra
  • 10 zrna crnog papra
  • 150 ml suhog bijelog vina
  • Sol
  • 2 ljutike, oljuštene i sitno nasjeckane
  • 125 ml crnog vina
  • 125 ml telećeg temeljca
  • Prstohvat mljevenog čilija pimenton d'espelette
  • 2 žumanca od jaja iz slobodnog uzgoja
  • 1 žlica senfa
  • 1 žlica bijelog vinskog octa
  • 250 ml biljnog ulja
  • Sol i crni papar

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve