Salata od poširane piletine s umakom mousquetaire
Recept iz: Michel Albert Roux
Michel Albert Roux, poznatiji kao Michel Roux Jr. je englesko-francuski kuhar te vlasnik restorana Le Gavroche u Londonu. Kuhar je s dvije Michelinove zvjezdice, a s nama dijeli ukusne francuske regionalne recepte koji će oduševiti svakoga!
Sastojci
- cijelo pile od 1,8 do 2 kg težine
- Začinski buket od poriluka, lovora, timijana, stabljike peršina (vezica)
- 1 luk, oljušten i prepolovljen
- 1 mrkva, oguljena i očišćena
- 3 stabljike celera, očišćene i izrezane na dužinu od 10 cm
- 10 zna bijelog papra
- 10 zrna crnog papra
- 150 ml suhog bijelog vina
- Sol
- 2 ljutike, oljuštene i sitno nasjeckane
- 125 ml crnog vina
- 125 ml telećeg temeljca
- Prstohvat mljevenog čilija pimenton d'espelette
- 2 žumanca od jaja iz slobodnog uzgoja
- 1 žlica senfa
- 1 žlica bijelog vinskog octa
- 250 ml biljnog ulja
- Sol i crni papar
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Piletina s hosini umakom i indijskim orahom
Recepti Mark Moriarty
Pita od piletine i gljiva
Recepti Mark Moriarty
Klasični coq au vin
Recepti Justine Schofield
Pileći curry
Recepti Nadiya Hussain
Piletina u kikirikiju zapečena s povrćem
Recepti Ainsley Harriott
Pileći odresci s mladim bobom, artičokama, limunom i kaparima
Recepti Michel Albert Roux
Pečena piletina sa sortiranim krumpirima
Recepti Donal Skehan
Shawarma od piletine i zelenja
Recepti Donal Skehan
Konfitirana piletina s 20 češanja češnjaka
Recepti Donal Skehan
Nostalgično pileće varivo