Ova britanska kuharica i ljubiteljica hrane ujedno je i pobjednica jedne od sezona emisije The Greate British Bake Off.   Sebe opisuje kao jednostavnu ženu koja voli svoju obitelj i hranu, a donosi vam razne ukusne recepte koji će oduševiti vašu obitelj! 

 

Sastojci

  • 1 žličica mljevene kurkume
  • 4 žlice maslinovog ulja, dodatno ulje za pirjanje
  • 3 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
  • 1 manja glavica luka, sitno nasjeckana
  • 1 žličica soli
  • 2 žličice mljevenog kumina
  • 1 žličica ljuskica čilija
  • ½ žličice mljevene kurkume
  • 1 veliki grejpfrut, sok i korica
  • 500 ml vrele vode
  • 2 žlice kukuruznog škroba,otopljenog u 2 žlice vode
  • velika šaka svježeg peršina, sitno nasjeckanog
  • 400 g kus-kusa
  • 1 žličica soli
  • 2 žlice neslanog maslaca
  • 550 ml kipuće vode vam razne ukusne recepte koji će oduševiti vašu obitelj!

Priprema

  • 1. Piletinu stavite u zdjelu pa dodajte pola žličice kurkume i miješajte ih dok posve ne obložite piletinu. U velikoj tavi na umjerenom do jakom plamenu zagrijte ulje. U više navrata zapecite komadiće piletine. Trebaju lijepo porumenjeti oko rubova. Izvadite ih na tanjur i odložite dok vam ne zatrebaju.
  • 2. U tavu dolijte još malo ulja, otprilike žlicu. Ubacite češnjak, luk i sol pa ih 10-15 minuta pirjajte da omekša luk.
  • 3. Potom dodajte kumin, ljuskice čilija i još pola žličice kurkume. Nekoliko ih minuta nastavite pirjati.
  • 4. Dodajte oko 150 ml soka i koricu grejpfruta pa u tavu vratite zapečenu piletinu. Promiješajte ih i zalijte vrelom vodom.
  • 5. Umiješajte škrob otopljen u vodi, poklopite tavu i 30 ih minuta nastavite krčkati.
  • 6. Kus-kus isipajte u zdjelu i posolite. Po vrhu razbacajte grumene maslaca. Dolijevajte kipuću vodu dok ne dosegne oko centimetar iznad razine kus-kusa. Pokrijte ga prianjajućom folijom i ostavite dok kus-kus ne upije svu vodu.
  • 7. Kad je piletina u umaku kuhana, sklonite je s plamena pa umiješajte peršin. Poslužite je uz kus-kus.

Povezani recepti

Vidi sve