Kus-kus s piletinom u umaku od grejpa
Recept iz: Nadiya Hussain
Ova britanska kuharica i ljubiteljica hrane ujedno je i pobjednica jedne od sezona emisije The Greate British Bake Off. Sebe opisuje kao jednostavnu ženu koja voli svoju obitelj i hranu, a donosi vam razne ukusne recepte koji će oduševiti vašu obitelj!
Sastojci
- 1 žličica mljevene kurkume
- 4 žlice maslinovog ulja, dodatno ulje za pirjanje
- 3 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
- 1 manja glavica luka, sitno nasjeckana
- 1 žličica soli
- 2 žličice mljevenog kumina
- 1 žličica ljuskica čilija
- ½ žličice mljevene kurkume
- 1 veliki grejpfrut, sok i korica
- 500 ml vrele vode
- 2 žlice kukuruznog škroba,otopljenog u 2 žlice vode
- velika šaka svježeg peršina, sitno nasjeckanog
- 400 g kus-kusa
- 1 žličica soli
- 2 žlice neslanog maslaca
- 550 ml kipuće vode vam razne ukusne recepte koji će oduševiti vašu obitelj!
Priprema
- 1. Piletinu stavite u zdjelu pa dodajte pola žličice kurkume i miješajte ih dok posve ne obložite piletinu. U velikoj tavi na umjerenom do jakom plamenu zagrijte ulje. U više navrata zapecite komadiće piletine. Trebaju lijepo porumenjeti oko rubova. Izvadite ih na tanjur i odložite dok vam ne zatrebaju.
- 2. U tavu dolijte još malo ulja, otprilike žlicu. Ubacite češnjak, luk i sol pa ih 10-15 minuta pirjajte da omekša luk.
- 3. Potom dodajte kumin, ljuskice čilija i još pola žličice kurkume. Nekoliko ih minuta nastavite pirjati.
- 4. Dodajte oko 150 ml soka i koricu grejpfruta pa u tavu vratite zapečenu piletinu. Promiješajte ih i zalijte vrelom vodom.
- 5. Umiješajte škrob otopljen u vodi, poklopite tavu i 30 ih minuta nastavite krčkati.
- 6. Kus-kus isipajte u zdjelu i posolite. Po vrhu razbacajte grumene maslaca. Dolijevajte kipuću vodu dok ne dosegne oko centimetar iznad razine kus-kusa. Pokrijte ga prianjajućom folijom i ostavite dok kus-kus ne upije svu vodu.
- 7. Kad je piletina u umaku kuhana, sklonite je s plamena pa umiješajte peršin. Poslužite je uz kus-kus.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Michel Albert Roux
Salata od poširane piletine s umakom mousquetaire
Recepti Ainsley Harriott
Pita s piletinom, estragonom, porilukom i šampinjonima
Recepti Curtis Stone
Pečena piletina i grožđe s burratom i umakom od bijelog vina
Recepti Curtis Stone
Souvlaki od aromatične piletine na ražnju s pita-pogačicama i umakom tzatziki
Recepti Adam Liaw
Malezijski satay od piletine i nyonya umak od kikirikija
Recepti Adam Liaw
Saravaška laksa
Recepti Silvia Colloca
Piletina na lovački
Recepti Nico Reynolds
Karipski curry i piletina na žaru
Recepti Nico Reynolds
Nenadmašno pile na žaru u limunu i začinskom bilju
Recepti Nadiya Hussain
Nadiyin nedjeljni ručak