Curtis Stone je  slavni kuhar i autor rođen u Australiji, a trenutno živi i djeluje u SAD-u. Najviše je poznat po višestrukim televizijskim nastupima u SAD-u, Australiji i Velikoj Britaniji, kao i po svojim kalifornijskim restoranima, Maude i Gwen.

Sastojci

  • 6 pilećih zabataka s kostima
  • morska sol i svježe mljeveni crni papar
  • 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 4 ljutike, raspolovljene po duljini
  • 1 grozd crnog grožđa, rastrgan na manje grozdiće
  • 5 velikih grančica svježe majčine dušice
  • 1 grančica svježeg ružmarina
  • 1 loptica sira burrata ili svježe mozzarelle
  • krupna morska sol
  • 1 čaša vin gris Littorai ili suhog bijelog ili vina rosé
  • 2 velike grančice majčine dušice
  • 1/2 šalice pilećeg temeljca
  • 3 žlice maslaca

Priprema

  • 1. Pećnicu zagrijte na 200 °C.
  • 2. Piletinu obilno nasolite i popaprite.
  • 3. U velikoj tavi s debelim dnom na umjereno jakoj vatri zagrijte ulje. Dodajte piletinu i zapecite je oko 5 minuta sa svake strane ili dok ne porumeni. Piletinu premjestite na lim za pečenje.
  • 4. Na još vruću tavu položite polovice ljutike s prerezanom stranom prema dolje pa je zapecite oko 3 minute ili dok ne porumeni.
  • 5. Ljutiku, grozdove, majčinu dušicu i ružmarin razbacajte po limu za pečenje s piletinom. Lim stavite u pećnicu i pecite ih 15 minuta ili dok ne ispečete piletinu.
  • 6. U srednje velikoj tavi na umjereno jakoj vatri krčkajte vino i majčinu dušicu oko 4 minute ili dok ne ispari polovica vina. Ulijte pileći temeljac pa ih krčkajte još 4 minute ili dok upola ne reducirate umak. Tavu sklonite s vatre pa umiješajte maslac. Umak posolite i popaprite.
  • 7. Raspolovite burratu i polovice smjestite na suprotne krajeve pladnja za posluživanje. Oko sira razmjestite piletinu, grozdove, polovice ljutike i grančice začinskog bilja. Piletinu i grozdove prelijte umakom. Poslužite ih s prepečenim kriškama kruha.

Povezani recepti

Vidi sve