Juha s purećim okruglicama
Priprema:
Okruglice od puretine: u posudi pomiješajte jaje, luk, parmezan, peršin, sol i papar i umiješajte u puretinu. Oblikujte u okruglice veličine 1 velike žlice (15 ml).
Pecite u pećnici na namašćenom papiru za pečenje na 200 °C dok digitalni termometar, koji ste ugurali u sredinu, ne pokaže 74 °C, oko 15 minuta.
U međuvremenu, u velikom loncu uzavrite 3 šalice (750 ml) vode. Dodajte mladi luk, mrkvu, celer, papar i timijan. Smanjite vatru, pokrijte i pustite da lagano ključa 10 minuta.
Dodajte crvenu papriku, tjesteninu s jajima i okruglice i pustite da ključa, pokriveno, dok tjestenina ne bude al dente, oko 5 minuta. Dodajte grašak i dobro zagrijte.
Sastojci
- Juha 3 šalice pilećeg temeljca sa smanjenim udjelom soli 2 mlada luka narezana 1 mrkva narezana 1 grančica celera narezana 1/4 čajne žličice papra 1/4 čajne žličice sušenog timijana 1 slatka crvena paprika sjeckana 1 šalica vermicelli tjestenine s jajima 1/2 šalice odmrznutog graška Okruglice od puretine 1 jaje 1/4 šalice ribanog luka 1/4 šalice naribanog parmezana 2 velike žlice sjeckanog svježeg peršina 1/4 čajne žličice soli 1/4 čajne žličice papra 450 g mljevene nemasne puretine 450 g mljevene nemasne teletine
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Tartovi s kozjim sirom i ljutikom
Recepti Mary Berry
15-minutna tjestenina
Recepti Mary Berry
Gljive s češnjakom i dimljenom šunkom na tostiranom briocheu
Recepti Adam Liaw
Kokošja juha s dvije vrste okruglica (Hønsekødssuppe)
Recepti Adam Liaw
Juha od graška s raženim i pirovim palačinkama
Recepti Primož Dolničar
Kiseli kupus
Recepti Primož Dolničar
Juha od gljiva
Recepti Lora i Stoyan
Popečci od skute s umakom od rajčice
Recepti Lora i Stoyan
Pite od mljevenog mesa i povrća
Recepti Lora i Stoyan
Trokut pite s nadjevom od gljiva i sira