Juha s purećim okruglicama

Juha s purećim okruglicama

Opis

Priprema:

Okruglice od puretine: u posudi pomiješajte jaje, luk, parmezan, peršin, sol i papar i umiješajte u puretinu. Oblikujte u okruglice veličine 1 velike žlice (15 ml).

Pecite u pećnici na namašćenom papiru za pečenje na 200 °C dok digitalni termometar, koji ste ugurali u sredinu, ne pokaže 74 °C, oko 15 minuta.

U međuvremenu, u velikom loncu uzavrite 3 šalice (750 ml) vode. Dodajte mladi luk, mrkvu, celer, papar i timijan. Smanjite vatru, pokrijte i pustite da lagano ključa 10 minuta.

Dodajte crvenu papriku, tjesteninu s jajima i okruglice i pustite da ključa, pokriveno, dok tjestenina ne bude al dente, oko 5 minuta. Dodajte grašak i dobro zagrijte. 

Sastojci

Juha

  • 3 šalice pilećeg temeljca sa smanjenim udjelom soli
  • 2 mlada luka
  • narezana
  • 1 mrkva
  • narezana
  • 1 grančica celera
  • narezana
  • 1/4 čajne žličice papra
  • 1/4 čajne žličice sušenog timijana
  • 1 slatka crvena paprika
  • sjeckana
  • 1 šalica vermicelli tjestenine s jajima
  • 1/2 šalice odmrznutog graška

Okruglice od puretine

  • 1 jaje
  • 1/4 šalice ribanog luka
  • 1/4 šalice naribanog parmezana
  • 2 velike žlice sjeckanog svježeg peršina
  • 1/4 čajne žličice soli
  • 1/4 čajne žličice papra
  • 450 g mljevene nemasne puretine
  • 450 g mljevene nemasne teletine

Povezani recepti