Osnova za juhu
Recept iz: Primož Dolničar
Primož je rođen 1973. godine u Ljubljani. Vodio je i TV emisije, a danas ima kulinarski studio. Kuha i piše kulinarski blog.
Sastojci
- mrkva
- pastrnjak
- poriluk
- korijen celera
- začinsko bilje: peršin, vlasac, vrtni vrijesak
Priprema
- Operite povrće.
- Uzmite pleh za pečenje i obložite ga papira za pečenje.
- Poriluk prerežite na četiri dijela.
- Zatim ga sitno nasjeckajte.
- Gulilicom za krumpir napravite trakice od mrkve, a zatim ih nasjeckajte.
- Narežite trakice mrkve bočno, a zatim i dvaput po dužini.
- Pastrnjak prepolovite i sitno nasjeckajte.
- Celer narežite vrlo tanko, odrežite koru, a zatim komade sitno nasjeckajte po dužini i širini.
- Nasjeckajte začinsko bilje.
- Pomiješajte povrće i začinsko bilje i ravnomjerno ga rasporedite po papiru za pečenje.
- Stavite posudu za pečenje u prethodno zagrijanu pećnicu s ventilacijom na 60°C, da se povrće lijepo osuši u naredna 24 sata.
- Osušeno povrće stavite u čiste staklenke.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Luke Nguyen
Goveđa juha s rižinim rezancima (pho bo)
Recepti Mark Moriarty
Minestrone
Recepti Lora i Stoyan
Juha od goveđe koljenice
Recepti Lora i Stoyan
Juha od bukovača s rižom
Recepti Lora i Stoyan
Pileća juha s limunom
Recepti Luke Nguyen
Juha od soma tom yum
Recepti Adam Liaw
Riblja juha s rezancima asam laksa
Recepti Adam Liaw
Juha luxe lo mein s petrovim uhom i ježincem
Recepti Adam Liaw
Wonton juha u šangajskom stilu
Recepti Adam Liaw
Kokošja juha s dvije vrste okruglica (Hønsekødssuppe)