Opis

Način pripreme:

  1. Operite povrće.
  2. Uzmite pleh za pečenje i obložite ga papira za pečenje.
  3. Poriluk prerežite na četiri dijela.
  4. Zatim ga sitno nasjeckajte.
  5. Gulilicom za krumpir napravite trakice od mrkve, a zatim ih nasjeckajte.
  6. Narežite trakice mrkve bočno, a zatim i dvaput po dužini.
  7. Pastrnjak prepolovite i sitno nasjeckajte.
  8. Celer narežite vrlo tanko, odrežite koru, a zatim komade sitno nasjeckajte po dužini i širini.
  9. Nasjeckajte začinsko bilje.
  10. Pomiješajte povrće i začinsko bilje i ravnomjerno ga rasporedite po papiru za pečenje.
  11. Stavite posudu za pečenje u prethodno zagrijanu pećnicu s ventilacijom na 60°C, da se povrće lijepo osuši u naredna 24 sata.
  12. Osušeno povrće stavite u čiste staklenke.

 

Sastojci

  • mrkva
  • pastrnjak
  • poriluk
  • korijen celera
  • začinsko bilje: peršin, vlasac, vrtni vrijesak

Povezani recepti