Osnova za juhu
Recept iz: Primož Dolničar
Način pripreme:
- Operite povrće.
- Uzmite pleh za pečenje i obložite ga papira za pečenje.
- Poriluk prerežite na četiri dijela.
- Zatim ga sitno nasjeckajte.
- Gulilicom za krumpir napravite trakice od mrkve, a zatim ih nasjeckajte.
- Narežite trakice mrkve bočno, a zatim i dvaput po dužini.
- Pastrnjak prepolovite i sitno nasjeckajte.
- Celer narežite vrlo tanko, odrežite koru, a zatim komade sitno nasjeckajte po dužini i širini.
- Nasjeckajte začinsko bilje.
- Pomiješajte povrće i začinsko bilje i ravnomjerno ga rasporedite po papiru za pečenje.
- Stavite posudu za pečenje u prethodno zagrijanu pećnicu s ventilacijom na 60°C, da se povrće lijepo osuši u naredna 24 sata.
- Osušeno povrće stavite u čiste staklenke.
Sastojci
- mrkva
- pastrnjak
- poriluk
- korijen celera
- začinsko bilje: peršin, vlasac, vrtni vrijesak
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Adam Liaw
Kokošja juha s dvije vrste okruglica (Hønsekødssuppe)
Recepti Adam Liaw
Juha od graška s raženim i pirovim palačinkama
Recepti Primož Dolničar
Juha od gljiva
Recepti Lora i Stoyan
Riblja juha sa zelenim umakom
Recepti Lora i Stoyan
Juha od batata s tostiranim lješnjacima
Recepti Lora i Stoyan
Juha od jeruzalemskih artičoka s kaduljom
Recepti Lora i Stoyan
Krem juha od graška s dimljenom pastrvom
Recepti Lora i Stoyan
Juha od crvene leće
Recepti Lora i Stoyan
Talijanska svadbena juha
Recepti Lora i Stoyan
Juha od kobasice i ječma