Osnova za juhu
Recept iz: Primož Dolničar
Primož je rođen 1973. godine u Ljubljani. Vodio je i TV emisije, a danas ima kulinarski studio. Kuha i piše kulinarski blog.
Sastojci
- mrkva
- pastrnjak
- poriluk
- korijen celera
- začinsko bilje: peršin, vlasac, vrtni vrijesak
Priprema
- Operite povrće.
- Uzmite pleh za pečenje i obložite ga papira za pečenje.
- Poriluk prerežite na četiri dijela.
- Zatim ga sitno nasjeckajte.
- Gulilicom za krumpir napravite trakice od mrkve, a zatim ih nasjeckajte.
- Narežite trakice mrkve bočno, a zatim i dvaput po dužini.
- Pastrnjak prepolovite i sitno nasjeckajte.
- Celer narežite vrlo tanko, odrežite koru, a zatim komade sitno nasjeckajte po dužini i širini.
- Nasjeckajte začinsko bilje.
- Pomiješajte povrće i začinsko bilje i ravnomjerno ga rasporedite po papiru za pečenje.
- Stavite posudu za pečenje u prethodno zagrijanu pećnicu s ventilacijom na 60°C, da se povrće lijepo osuši u naredna 24 sata.
- Osušeno povrće stavite u čiste staklenke.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Michel Albert Roux
Juha od potočarke s poširanim jajetom
Recepti Michel Albert Roux
Kari od cvjetače s kapicama
Recepti Pati Jinich
Chaya juha
Recepti Mary Berry
Tajlandska zelena juha od piletine i kozica
Recepti Michela Tuscan
Bagna Cauda (vrući umak od inćuna i češnjaka)
Recepti Mary Berry
Juha od kestenjaste gljive
Recepti Luke Nguyen
Goveđa juha s rižinim rezancima (pho bo)
Recepti Mark Moriarty
Minestrone
Recepti Lora i Stoyan
Juha od goveđe koljenice
Recepti Lora i Stoyan
Juha od bukovača s rižom