Primož je rođen 1973. godine u Ljubljani. Vodio je i TV emisije, a danas ima kulinarski studio. Kuha i piše kulinarski blog.

Sastojci

  • mrkva
  • pastrnjak
  • poriluk
  • korijen celera
  • začinsko bilje: peršin, vlasac, vrtni vrijesak

Priprema

  • Operite povrće.
  • Uzmite pleh za pečenje i obložite ga papira za pečenje.
  • Poriluk prerežite na četiri dijela.
  • Zatim ga sitno nasjeckajte.
  • Gulilicom za krumpir napravite trakice od mrkve, a zatim ih nasjeckajte.
  • Narežite trakice mrkve bočno, a zatim i dvaput po dužini.
  • Pastrnjak prepolovite i sitno nasjeckajte.
  • Celer narežite vrlo tanko, odrežite koru, a zatim komade sitno nasjeckajte po dužini i širini.
  • Nasjeckajte začinsko bilje.
  • Pomiješajte povrće i začinsko bilje i ravnomjerno ga rasporedite po papiru za pečenje.
  • Stavite posudu za pečenje u prethodno zagrijanu pećnicu s ventilacijom na 60°C, da se povrće lijepo osuši u naredna 24 sata.
  • Osušeno povrće stavite u čiste staklenke.

Povezani recepti

Vidi sve