Juha od gljiva

Juha od gljiva

Opis

Priprema:

 

1. Oguliti šampinjone i narezati ih na kriške zajedno sa stabljikama. Sitno nasjeckati mladi luk i češnjak.

2. Zagrijati maslinovo ulje u posudi i ispržiti šampinjone, češnjak i mladi luk. Kada šampinjoni porumene, posipati ih brašnom i miješati kako bi se brašno zapržilo. Po potrebi, dodati još maslinovog ulja.

3. Uliti vino i bujon. Doliti sojin umak i začiniti timijanom i muškatnim oraščićem. Kuhati na tihoj vatri 20 minuta.

4. Dodati vrhnje i naribani cheddar. Ostaviti na vatri još 2 do 3 minute kako bi se sir otopio. Servirati juhu s nasjeckanim lišćem mladog luka. 

Sastojci

Sastojci

  • 1 kg šampinjona
  • 2 vezice mladog luka + dodatno za serviranje
  • 3 češnja češnjaka
  • 900 ml bujona od povrća
  • 150 g bijelog suhog vina
  • 140 g chedder sira
  • 100 ml tekućeg vrhnja
  • 60 ml maslinovog ulja
  • 2 jušne žlice sojinog umaka
  • 4 grančice timijana
  • 1 žličica muškatnog oraščića
  • 1 žlica braša
  • sol i papar po ukusu

Povezani recepti