Juha od gljiva
Recept iz: Lora i Stoyan
Priprema:
1. Oguliti šampinjone i narezati ih na kriške zajedno sa stabljikama. Sitno nasjeckati mladi luk i češnjak.
2. Zagrijati maslinovo ulje u posudi i ispržiti šampinjone, češnjak i mladi luk. Kada šampinjoni porumene, posipati ih brašnom i miješati kako bi se brašno zapržilo. Po potrebi, dodati još maslinovog ulja.
3. Uliti vino i bujon. Doliti sojin umak i začiniti timijanom i muškatnim oraščićem. Kuhati na tihoj vatri 20 minuta.
4. Dodati vrhnje i naribani cheddar. Ostaviti na vatri još 2 do 3 minute kako bi se sir otopio. Servirati juhu s nasjeckanim lišćem mladog luka.
Sastojci
- Sastojci
- 1 kg šampinjona
- 2 vezice mladog luka + dodatno za serviranje
- 3 češnja češnjaka
- 900 ml bujona od povrća
- 150 g bijelog suhog vina
- 140 g chedder sira
- 100 ml tekućeg vrhnja
- 60 ml maslinovog ulja
- 2 jušne žlice sojinog umaka
- 4 grančice timijana
- 1 žličica muškatnog oraščića
- 1 žlica braša
- sol i papar po ukusu
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Tartovi s kozjim sirom i ljutikom
Recepti Mary Berry
15-minutna tjestenina
Recepti Mary Berry
Gljive s češnjakom i dimljenom šunkom na tostiranom briocheu
Recepti Adam Liaw
Kokošja juha s dvije vrste okruglica (Hønsekødssuppe)
Recepti Adam Liaw
Juha od graška s raženim i pirovim palačinkama
Recepti Primož Dolničar
Kiseli kupus
Recepti Primož Dolničar
Juha od gljiva
Recepti Lora i Stoyan
Popečci od skute s umakom od rajčice
Recepti Lora i Stoyan
Pite od mljevenog mesa i povrća
Recepti Lora i Stoyan
Trokut pite s nadjevom od gljiva i sira