Janjeći but s hrskavim keljem

Janjeći but s hrskavim keljem

Opis

Način pripreme

Zdrobite sjemenke kumina u tučku, smrvite te dodajte ostatak sastojaka za mješavinu začina i sve pomiješajte.

Dobro natrljajte u janjetinu.

Stavite na lim za pečenje te dodajte vodu oko janjetine, prekrijte folijom i pecite na 180C dva sata.

Skinite foliju, žlicom prelijte sokovima te nastavite peći nepokriveno još 40 minuta. Izvadite iz pećnice i ostavite da počiva 30 minuta.

Stavite prokulice u mlaćenicu na 30 minuta ili najviše jedan sat.

Ispržite kelj u fritezi na 160C oko 5 minuta, osušite na papiru i začinite.

Prokulice – kombinirajte brašno i začine, izvadite prokulice iz mlaćenice i uvaljajte u mješavinu brašna.

Pržite u fritezi 6-8 minuta.

Poslužite povrće na pladnju, povrh svega stavite janjetinu i posipajte lješnjacima i sokovima od janjećeg pečenja. 

Sastojci

Sastojci

  • 2 kg janjećeg buta
  • 15 g suhog origana
  • 15 g sjemenki kumina
  • 60 g smeđeg šećera
  • 10 g morske soli
  • 70 ml sherry octa
  • 70 ml sherry octa
  • 200 ml vode
  • 150 g kelja (uklonite stabljike i narežite na komadiće veličine zalogaja)
  • 450 g prokulica (blanširanih i prepolovljenih)
  • 125 ml mlaćenice
  • 125 g brašna
  • 15 g češnjaka u prahu
  • 15 g paprike
  • 15 g celerova sol
  • 10 g mrvljenog crnog papra

Povezani recepti