Janjeći but s hrskavim keljem
Recept iz: Simon Rimmer
Simon Rimmer rođen je 5. svibnja 1963. u Engleskoj.
Najprije je studirao modu i dizajn, a kuhati je naučio kasnije, sam. 1990. je kupio svoj prvi restoran, u Manchesteru. Greens je vegetarijanski restoran, a Rimmer je postao poznat upravo po svojoj inovativnoj vegetarijanskoj hrani.
2006. započeo je televizijsku karijeru, a od tada se pojavljivao na brojim TV showovima - i kao natjecatelj i kao voditelj.
Sastojci
- Sastojci
- 2 kg janjećeg buta
- 15 g suhog origana
- 15 g sjemenki kumina
- 60 g smeđeg šećera
- 10 g morske soli
- 70 ml sherry octa
- 70 ml sherry octa
- 200 ml vode
- 150 g kelja (uklonite stabljike i narežite na komadiće veličine zalogaja)
- 450 g prokulica (blanširanih i prepolovljenih)
- 125 ml mlaćenice
- 125 g brašna
- 15 g češnjaka u prahu
- 15 g paprike
- 15 g celerova sol
- 10 g mrvljenog crnog papra
Priprema
- 1. Zdrobite sjemenke kumina u tučku, smrvite te dodajte ostatak sastojaka za mješavinu začina i sve pomiješajte.
- 2. Dobro natrljajte u janjetinu.
- 3. Stavite na lim za pečenje te dodajte vodu oko janjetine, prekrijte folijom i pecite na 180C dva sata.
- 4. Skinite foliju, žlicom prelijte sokovima te nastavite peći nepokriveno još 40 minuta. Izvadite iz pećnice i ostavite da počiva 30 minuta.
- 5. Stavite prokulice u mlaćenicu na 30 minuta ili najviše jedan sat.
- 6. Ispržite kelj u fritezi na 160C oko 5 minuta, osušite na papiru i začinite.
- 7. Prokulice – kombinirajte brašno i začine, izvadite prokulice iz mlaćenice i uvaljajte u mješavinu brašna.
- 8. Pržite u fritezi 6-8 minuta.
- 9. Poslužite povrće na pladnju, povrh svega stavite janjetinu i posipajte lješnjacima i sokovima od janjećeg pečenja.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Warren Mendes
Kobasica Boerewors u tijestu
Recepti Luke Nguyen
Svinjska rebarca u soku mladog kokosa (suon ram man)
Recepti Justine Schofield
Bistecca Fiorentina
Recepti Luke Nguyen
Salata sa zelenom papajom i sušenim bizonovim mesom
Recepti Adam Liaw
Janjeća lopatica s hrskavim krumpirom iz pećnice
Recepti Hera Te Kurapa
Sporo pečena plećka, pire od bundeve i mlade brokule
Recepti Mark Moriarty
Burritosi sa steakom
Recepti Mark Moriarty
Porchetta
Recepti Mark Moriarty
Giros s janjetinom
Recepti Mark Moriarty
Janjeći boulangère