Janjeći but s hrskavim keljem
Recept iz: Simon Rimmer
Način pripreme
Zdrobite sjemenke kumina u tučku, smrvite te dodajte ostatak sastojaka za mješavinu začina i sve pomiješajte.
Dobro natrljajte u janjetinu.
Stavite na lim za pečenje te dodajte vodu oko janjetine, prekrijte folijom i pecite na 180C dva sata.
Skinite foliju, žlicom prelijte sokovima te nastavite peći nepokriveno još 40 minuta. Izvadite iz pećnice i ostavite da počiva 30 minuta.
Stavite prokulice u mlaćenicu na 30 minuta ili najviše jedan sat.
Ispržite kelj u fritezi na 160C oko 5 minuta, osušite na papiru i začinite.
Prokulice – kombinirajte brašno i začine, izvadite prokulice iz mlaćenice i uvaljajte u mješavinu brašna.
Pržite u fritezi 6-8 minuta.
Poslužite povrće na pladnju, povrh svega stavite janjetinu i posipajte lješnjacima i sokovima od janjećeg pečenja.
Sastojci
- Sastojci
- 2 kg janjećeg buta
- 15 g suhog origana
- 15 g sjemenki kumina
- 60 g smeđeg šećera
- 10 g morske soli
- 70 ml sherry octa
- 70 ml sherry octa
- 200 ml vode
- 150 g kelja (uklonite stabljike i narežite na komadiće veličine zalogaja)
- 450 g prokulica (blanširanih i prepolovljenih)
- 125 ml mlaćenice
- 125 g brašna
- 15 g češnjaka u prahu
- 15 g paprike
- 15 g celerova sol
- 10 g mrvljenog crnog papra
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Mary Berry
Terina s lososom i šparogama
Recepti Mary Berry
Losos en croute sa crvenim pestom i pečenim povrćem
Recepti Mary Berry
Pečeni goveđi file u umaku od pečenog češnjaka i senfa
Recepti Mary Berry
Ljetna dimljena šunka glazirana javorom sa svježim marelicama i začinom od đumbira
Recepti Mary Berry
Fileti lososa s umakom od začinskog bilja, prepeličjim jajima i šparogama
Recepti Jolanta Delibozova
Riba s pastom od maslina i mozzarellom
Recepti Jolanta Delibozova
Pile s limunom