Simon Rimmer rođen je 5. svibnja 1963. u Engleskoj. 

Najprije je studirao modu i dizajn, a kuhati je naučio kasnije, sam. 1990. je kupio svoj prvi restoran, u Manchesteru. Greens je vegetarijanski restoran, a Rimmer je postao poznat upravo po svojoj inovativnoj vegetarijanskoj hrani. 

2006. započeo je televizijsku karijeru, a od tada se pojavljivao na brojim TV showovima - i kao natjecatelj i kao voditelj.

Sastojci

  • Sastojci
  • 2 kg janjećeg buta
  • 15 g suhog origana
  • 15 g sjemenki kumina
  • 60 g smeđeg šećera
  • 10 g morske soli
  • 70 ml sherry octa
  • 70 ml sherry octa
  • 200 ml vode
  • 150 g kelja (uklonite stabljike i narežite na komadiće veličine zalogaja)
  • 450 g prokulica (blanširanih i prepolovljenih)
  • 125 ml mlaćenice
  • 125 g brašna
  • 15 g češnjaka u prahu
  • 15 g paprike
  • 15 g celerova sol
  • 10 g mrvljenog crnog papra

Priprema

  • 1. Zdrobite sjemenke kumina u tučku, smrvite te dodajte ostatak sastojaka za mješavinu začina i sve pomiješajte.
  • 2. Dobro natrljajte u janjetinu.
  • 3. Stavite na lim za pečenje te dodajte vodu oko janjetine, prekrijte folijom i pecite na 180C dva sata.
  • 4. Skinite foliju, žlicom prelijte sokovima te nastavite peći nepokriveno još 40 minuta. Izvadite iz pećnice i ostavite da počiva 30 minuta.
  • 5. Stavite prokulice u mlaćenicu na 30 minuta ili najviše jedan sat.
  • 6. Ispržite kelj u fritezi na 160C oko 5 minuta, osušite na papiru i začinite.
  • 7. Prokulice – kombinirajte brašno i začine, izvadite prokulice iz mlaćenice i uvaljajte u mješavinu brašna.
  • 8. Pržite u fritezi 6-8 minuta.
  • 9. Poslužite povrće na pladnju, povrh svega stavite janjetinu i posipajte lješnjacima i sokovima od janjećeg pečenja.

Povezani recepti

Vidi sve