Stavite prepolovljene mlade krumpire na paru.

Izvadite veliku posudu, u koju će janjeći kotleti stati u jednom sloju, zatim zalijte maslinovim uljem, pospite čilijem, sušenom mentom i celer soli.

Koristeći jedan janjeći kotlet kao drvenu žlicu, razmažite ulje i začine uokolo, da budu bolje prekriveni, zatim vratite janjeći kotlet u nivo s ostalima, okrenite ih i ostavite 10 minuta da se mariniraju.

Zagrijte veliku, teflonsku tavu s teškim dnom - dovoljno veliku da stanu svi kotleti - zatim ih pravilno stavite u nju (ulje iz marinade koje je na njima dovoljno je za njihovo prženje) i pržite na srednje jakoj vatri pet minuta. Dok se kotleti prže, provjerite jesu li krumpiri mekani, a trebali bi već do sada biti; u tom slučaju isključite vatru na kojoj se pare.

Štipaljkama (da sebi olakšate) okrenite kotlete i pecite ih dodatne tri minute. Ako će ovo sve biti na jednom tanjuru, pladanj za serviranje prekrijte arugulom, ili drugom vrstom salate po želji, a kada su kotleti gotovi, ali još uvijek ružičasti i sočni, posložite ih na vrh arugule (ili na prazan pladanj). Naravno, pecite ih duže, ako volite jače pečenu janjetinu.

Prebacite parene krumpire u tavu i pecite tri minute, zatim ih okrenite i pecite još tri minute, protresite tavu s vremena na vrijeme, kako bi se uvaljali u vruću, začinjenu mast.

Velikom žlicom za serviranje ili tome slično, prebacite krumpire na pladanj s kotletima i pospite žličicom krupne soli (ja ovo volim dosta slano, ai ako vi ne ili imate malu djecu, smanjite sol ili ignorirajte ovu uputu) i sjeckanim peršinom i mentom.

Sastojci

  • 500 g mladih krumpira, opranih, neoguljenih i prerezanih na pola
  • 45 ml maslinovog ulja
  • 2 g sušeni komadići čilija
  • 4 g sušena menta
  • 2 g sol celera
  • 8 janjećih kotleta, po mogućnosti organska, masnoće uklonjene
  • 100 g arugule
  • 4 g krupne morske soli ili 2 g sitne soli
  • 14 g sjeckanog svježeg peršina
  • 14 g sjeckane svježe mente

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve