Shane Delia najpoznatiji je kao kuhar i vlasnik restorana Maha i Biggie Smalls. Spajajući svoj klasični trening i svoju strast za iskrenom, svježom i inovativnom bliskoistočnom kuhinjom, Shaneovo "maha kuhanje" oduševljava.

Sastojci

  • 375 g pakiranih kora kadaif
  • 300 g sira haloumiija, izrezanog na kriške od 1 cm
  • 500 ml otopljenog ghee maslaca
  • Biljno ulje, za prženje
  • Dresing od meda, pinjola i limuna:
  • 300 ml meda
  • 50 ml limunova soka
  • 1 žličica sjemenki komorača, tostiranih i smrvljenih
  • 1 ribana korica limuna
  • 50 g tostiranih pinjola
  • Sol
  • 10 listova svježe metvice, iskidanih

Priprema

  • Izvadite kore iz pakiranja i odvojite ih ih u duge trake. Treba vam toliko traka koliko imate kriški haloumija pa ostatak zamrznite za sljedeći put.
  • Obilno premažite trake kadaifa s ghee maslacom. Stavite komadić haloumija na jednu stranu trake pa je zarolajte i umotajte tako da pokrije cijeli komadić. Stavite je na papirom obložen lim za pečenje sa rubovima prema dolje. Ponovite postupak za preostali haloumi i kore pa ih stavite u hladnjak na jedan sat da se ghee slegne.
  • Za dresing, stavite sve sastojke u zdjelicu i dobro ih promiješajte.
  • Ulijte ulje za prženje u veću tavu i zagrijte je na 180°C.
  • Pržite umotani haloumi u puno ulja, dok ne poprimi zlatnu boju i koricu. Iscijedite ga na papirnatom ubrusu pa prebacite u pladanj za posluživanje. Žlicom nanesite dresing s medom i pospite s malo listića metvice. Odmah poslužite.

Povezani recepti

Vidi sve