Haloumi umotan u kadaif s dresingom od meda i limuna
Recept iz: Shane Delia
Shane Delia najpoznatiji je kao kuhar i vlasnik restorana Maha i Biggie Smalls. Spajajući svoj klasični trening i svoju strast za iskrenom, svježom i inovativnom bliskoistočnom kuhinjom, Shaneovo "maha kuhanje" oduševljava.
Sastojci
- 375 g pakiranih kora kadaif
- 300 g sira haloumiija, izrezanog na kriške od 1 cm
- 500 ml otopljenog ghee maslaca
- Biljno ulje, za prženje
- Dresing od meda, pinjola i limuna:
- 300 ml meda
- 50 ml limunova soka
- 1 žličica sjemenki komorača, tostiranih i smrvljenih
- 1 ribana korica limuna
- 50 g tostiranih pinjola
- Sol
- 10 listova svježe metvice, iskidanih
Priprema
- Izvadite kore iz pakiranja i odvojite ih ih u duge trake. Treba vam toliko traka koliko imate kriški haloumija pa ostatak zamrznite za sljedeći put.
- Obilno premažite trake kadaifa s ghee maslacom. Stavite komadić haloumija na jednu stranu trake pa je zarolajte i umotajte tako da pokrije cijeli komadić. Stavite je na papirom obložen lim za pečenje sa rubovima prema dolje. Ponovite postupak za preostali haloumi i kore pa ih stavite u hladnjak na jedan sat da se ghee slegne.
- Za dresing, stavite sve sastojke u zdjelicu i dobro ih promiješajte.
- Ulijte ulje za prženje u veću tavu i zagrijte je na 180°C.
- Pržite umotani haloumi u puno ulja, dok ne poprimi zlatnu boju i koricu. Iscijedite ga na papirnatom ubrusu pa prebacite u pladanj za posluživanje. Žlicom nanesite dresing s medom i pospite s malo listića metvice. Odmah poslužite.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Justine Schofield
Ravioli punjeni kozjom skutom i špinatom
Recepti Luca Ciano
Matriciani tjestenina
Recepti Lora i Stoyan
Tjestenina s kozicama
Recepti Luca Ciano
Otmjene tagliatelle alla carbonara
Recepti Luca Ciano
Njoki s gorgonzolom, slaninom i šafranom
Recepti Luca Ciano
Njoki od bosiljka i ricotte u umaku od raka i slanine
Recepti Luca Ciano
Pesto genovese od bosiljka
Recepti Luca Ciano
Domaći cavatelli od crnih maslina i ricotte
Recepti Silvia Colloca
Špageti s umakom od svježih rajčica
Recepti Silvia Colloca
Tjestenina s patlidžanom