Shane Delia

Shane Delia

Shane Delia najpoznatiji je kao kuhar i vlasnik restorana Maha i Biggie Smalls. Također je i televizijski voditelj, voditelj vlastitih TV emisija Spice Journey i Recipe For Life, autor knjiga Maha Middle East 
Home Cooking i Spice Journey: Adventures in Middle Eastern Cooking i ambasador dobrotvornih organizacija.

Na njegov stil kuhanja utjecali su klasični treninzi, ali i ljudi s kojima dijeli život i kuhinju. Shane je odrastao u velikoj malteškoj obitelji u kojoj je hrana bila puno više od običnog obroka - šansa da se ljudi okupe i jedu uz ljubav. Pod utjecajem niza njegovih predaka koji su se profesionalno bavili hranom, Shane je shvatio da će svoju ljubav prema hrani i gostoljubivosti možda moći pretočiti u karijeru.

U dobi od 21 godine, Shane je imenovan sous chefom Eleonore's u Chateau Yering u dolini Yarra. U veljači 2003. unaprijeđen je u glavnog kuhara jednog od najboljih hotelskih hotela u državi Victoria i člana prestižnog lanca Relais Chateaux.

Otvarajući svoj prvi restoran s dugogodišnjim prijateljem i poslovnim partnerom Georgeom Calombarisom, Shane je očarao posjetitelje svojom novom bliskoistočnom kuhinjom i gostoprimstvom. Spajajući svoj klasični trening i svoju strast za iskrenom, svježom i inovativnom bliskoistočnom kuhinjom, Shaneovo "maha kuhanje" oduševljava goste svojim večerama i dočekuje ih na topao način na koji to rade i arapski domaćin. Njegova ljubav prema hrani i obitelji u središtu je onoga što Maha Bar and Grill čini izvanrednim.

 
  • Patka fesenjan (polako pečena patka u umaku od šipka I oraha)Recepti
    Patka fesenjan (polako pečena patka u umaku od šipka I oraha)

    Priprema treba početi dan ranije. Odrežite patki krilca i vrat pa batke i prsni koš. Ostavite kosti za temeljac pa krilca, batke i vrat stavite u posudu i sve začinite solju. Posudu hermetički zatv...

  • Tachin (perzijska dimljena riža)Recepti
    Tachin (perzijska dimljena riža)

    Ulijte litru vode u lonac i na laganoj vatri pustite da zakipi pa dodajte rižu i kuhajte je 10 minuta. Procijedite i isperite rižu pod hladnom tekućom vodom, pa je ponovno procijedite. Stavite jog...

  • Za'atar manoucheRecepti
    Za'atar manouche

    Postupak: 40 minuta Za tijesto, stavite sve suhe sastojke u zdjelu s mikserom koji ima nastavak za tijesto pa miksajte na najmanjoj brzini. Umiješajte med u 125 ml tople vode da se rastopi. Dodajte...

  • Pileća shawarma sa somunom I ukiseljenim lukomRecepti
    Pileća shawarma sa somunom I ukiseljenim lukom

    Vrijeme mariniranja: 2 sata U veliku zdjelu stavite piletinu, toum, pul biber, jogurt, sol, naribanu koricu limuna i sumak pa neka odstoji u hladnjaku 90 do 120 minuta. Za somun, sipajte brašno i...