Opis

Način pripreme:

1. Za makarone pomiješajte bademovo brašno i šećer u prahu te ih prosijte.

 

2. Bjelanjke izmiksajte mikserom. Kad se oblikuje pjena, postupno dodajte kristalni šećer. Kad pjena od bjelanjaka postane tvrda, dodajte vinski prašak za pecivo. Istucite još malo da se bjelanjci stabiliziraju. Ako dodajete boju, sada je pravi trenutak.  

 

3. Lopaticom dodajte bjelanjke suhim sastojcima i miješajte dok ne dobijete homogenu smjesu. Prebacite smjesu u vrećicu i oblikujte krugove promjera od oko 3 cm u lim obložen papirom za pečenje ili na specijalnu silikonsku podlogu za makarone. Kad oblikujete makarone, lupite limom o kuhinjsku površinu nekoliko puta da izađe zrak. Ostavite makarone na sobnoj temperaturi da se napravi korica. Kada ih dotaknete prstom, ne bi se smjeli lijepiti. Zagrijte pećnicu na 140 stupnjeva (na vrući zrak). Pecite makarone 12-15 minuta (vrijeme ovisi o pećnici).

 

4. Zagrijte vrhnje, vaniliju i šećer te miješajte. Prelijte čokoladu vrućom smjesom, miksajte i dodajte maslac. Ponovno miksajte i ostavite da se ohladi. Presipajte u vrećicu.

 

5. Za kremu od crne čokolade zagrijte pire od malina i šećer. Kad se šećer rastopi, prelijte čokoladu malinama i miksajte da se rastopi. Dodajte maslac, miksajte i ostavite da se ohladi. Prelijte u slastičarsku vrećicu.

 

6. Za kremu od mliječne čokolade zagrijte vrhnje i šećer. Kad se šećer rastopi, zalijte čokoladu vrhnjem i miksajte da se rastopi. Dodajte maslac, miksajte i ostavite da se ohladi. Prelijte u slastičarsku vrećicu.

 

7. Iscijedite kremu na polovice dobro ohlađenih biskvita i poklopite drugom. Za bijele makarone odgovara krema od bijele čokolade, zelenima krema od crne čokolade, a crvenima krema od malina.

 

*Recept je za jednu dozu makarona u boji i kremu po izboru.

Sastojci

Za francuske makarone

  • 130 g bademovog brašna
  • 225 g šećera u prahu
  • 115 g bjelanjaka (na sobnoj temperaturi)
  • 60 g šećera
  • 1 vinskog praška za pecivo
  • razne slastičarske boje

Za kremu od bijele čokolade i vanilije

  • 250 g bijele čokolade
  • 110 g tekućeg vrhnja
  • 20 g šećera
  • 20 g maslaca
  • 1/2 mahune vanilije

Za kremu od crne čokolade i malina

  • 125 g pirea od malina
  • 175 g crne čokolade
  • 40 g maslaca
  • 25 g šećera

Za kremu od mliječne čokolade

  • 200 g mliječne čokolade
  • 110 g tekućeg vrhnja
  • 20 g šećera
  • 20 g maslaca

Povezani recepti