Curry od indijskog oraščića

Curry od indijskog oraščića

Priprema

  • Natopiti indijski oraščić u malu posudu s vodom na jedan sat. Kada omekša, ocijediti vodu i ostaviti sa strane da se cijedi.
  • U međuvremenu, zagrijati maslac u posudi srednje veličine na jakoj vatri. Kada postane vruć, dodati luk, lišće curryja, čili i pandan i promiješati.
  • Kada luk zamiriše i promijeni boju, dodati kim, kurkumu, čili u prahu i štapić cimeta. Miješati nad vatrom dok začini ne budu blago pečeni.
  • Dodati ocijeđene indijske oraščiće i promiješati da se sjedine.
  • Dodati kokosovo mlijeko i prokuhati dok se umak ne zgusne.
  • Umiješati kokosov maslac, prokuhati i skinuti s vatre. Začiniti po ukusu.
  • Uliti u posudu za posluživanje i preliti s još malo kokosovog vrhnja i prženog curryja u prahu.

Sastojci

  • 250 g indijskog oraščića  
  • 2 jušne žlice maslaca  
  • 1 veliki luk, sitno nasjeckan  
  • 1 grančica lista curryja
  • 2 zelena čilija, nasjeckana  
  • 1 komad pandan lista od 10 cm  
  • ½ čajne žličice pečenih sjemenki kima, mljevenih  
  • ½ čajne žličice kurkume
  • 1 čajna žličica čili praha  
  • 1 grančica cimeta  
  • 300 ml kokosovog mlijeka  
  • 150 ml kokosovog vrhnja
  • malo pečenog praha curryja 

Povezani recepti