Coulibiac s lososom
Recept iz: Paul Hollywood
Sin pekara, Paul je izvorno bio kipar prije nego ga je otac uvjerio da se priključi obiteljskom poslu. Postao je glavni pekar u nekim od najluksuznijih hotela uključujući „Cliveden“ , „Chester Grosvenor“ i „Dorchester“, stekavši reputaciju jednog od najboljih pekara.
Sastojci
- 100 g riže basmati – kuhane s prstohvatom kurkume
- 75 g maslaca
- 1 luk – narezan na sitno
- 1 žličica sjemenki kumina
- 1 žličica sjemenki korijandra
- 2 zrna kardamoma
- 150 g šampinjona – narezanih na ploške
- korica jednog limuna
- 2 žlice nasjeckanog peršina
- 2 žlice nasjeckanog kopra, sol i papar
- 500 g lisnatog tijesta
- 300 g kuhanih fileta lososa
- 3 tvrdo kuhana jajeta – očišćena i narezana na ploške
- jaje
Priprema
- 1. Zagrijte pećnicu na 200 °C.
- 2. Otopite maslac u velikoj tavi i nježno pržite luk dok ne postane mekan, ali ne toliko da promijeni boju. Dodajte kumin, sjemenke korijandra i zrna kardamoma.
- 3. Dodajte izrezane gljive i kuhajte ih dok ne omekšaju.
- 4. Umiješajte kuhanu rižu, koricu limuna, peršin i kopar. Začinite solju i paprom.
- 5. Razvaljajte polovicu tijesta u pravokutnik veličine 22 cm s 35 cm. Stavite ga na lim za pečenje.
- 6. Rasporedite rižu po tijestu, ali ostavite četiri centimetra oko svih rubova prazno. Namrvite losos po riži. Preko lososa složite kriške jajeta.
- 7. Premažite rubove tijesta izmućenim jajetom. Razvaljajte preostalo tijesto tako da bude malo veće od prvog komada. Položite ga preko nadjevenog prvog komada tijesta i stisnite rubove obaju komada tijesta kako bi se spojili. Orežite rubove da budu uredni.
- 8. Premažite coulibiac smjesom jaja i vode te pecite 30-35 minuta, dok tijesto ne bude hrskavo i zlatno. Ostavite 10 minuta da se odmara prije rezanja.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Donal Skehan
Košarice od vučenog tijesta s koktelom od kozica
Recepti Hera Te Kurapa
Teriyaki losos i povrće u tempuri
Recepti Hera Te Kurapa
Kamenice na tri načina
Recepti Mark Moriarty
Hrskavi losos s rajčicom i začinskim biljem
Recepti Mark Moriarty
Škampi s tartar umakom
Recepti Curtis Stone
Brancin s hrskavom kožicom, šafran rižom i umakom od maslina
Recepti Luke Nguyen
Tilapija s limunskom travom na roštilju
Recepti Michel Albert Roux
Pirjana sipa
Recepti Michel Albert Roux
Škarpina s divljim biljem
Recepti Michel Albert Roux
Morski plodovi s pastisom i crème fraicheom