Coulibiac s lososom

Sin pekara, Paul je izvorno bio kipar prije nego ga je otac uvjerio da se priključi obiteljskom poslu. Postao je glavni pekar u nekim od najluksuznijih hotela uključujući „Cliveden“ , „Chester Grosvenor“ i „Dorchester“, stekavši reputaciju jednog od najboljih pekara.

Sastojci

  • 100 g riže basmati – kuhane s prstohvatom kurkume
  • 75 g maslaca
  • 1 luk – narezan na sitno
  • 1 žličica sjemenki kumina
  • 1 žličica sjemenki korijandra
  • 2 zrna kardamoma
  • 150 g šampinjona – narezanih na ploške
  • korica jednog limuna
  • 2 žlice nasjeckanog peršina
  • 2 žlice nasjeckanog kopra, sol i papar
  • 500 g lisnatog tijesta
  • 300 g kuhanih fileta lososa
  • 3 tvrdo kuhana jajeta – očišćena i narezana na ploške
  • jaje

Priprema

  • 1. Zagrijte pećnicu na 200 °C.
  • 2. Otopite maslac u velikoj tavi i nježno pržite luk dok ne postane mekan, ali ne toliko da promijeni boju. Dodajte kumin, sjemenke korijandra i zrna kardamoma.
  • 3. Dodajte izrezane gljive i kuhajte ih dok ne omekšaju.
  • 4. Umiješajte kuhanu rižu, koricu limuna, peršin i kopar. Začinite solju i paprom.
  • 5. Razvaljajte polovicu tijesta u pravokutnik veličine 22 cm s 35 cm. Stavite ga na lim za pečenje.
  • 6. Rasporedite rižu po tijestu, ali ostavite četiri centimetra oko svih rubova prazno. Namrvite losos po riži. Preko lososa složite kriške jajeta.
  • 7. Premažite rubove tijesta izmućenim jajetom. Razvaljajte preostalo tijesto tako da bude malo veće od prvog komada. Položite ga preko nadjevenog prvog komada tijesta i stisnite rubove obaju komada tijesta kako bi se spojili. Orežite rubove da budu uredni.
  • 8. Premažite coulibiac smjesom jaja i vode te pecite 30-35 minuta, dok tijesto ne bude hrskavo i zlatno. Ostavite 10 minuta da se odmara prije rezanja.

Povezani recepti

Vidi sve