Coulibiac s lososom

Coulibiac s lososom

Opis

Zagrijte pećnicu na 200 °C.

Postupak

Otopite maslac u velikoj tavi i nježno pržite luk dok ne postane mekan, ali ne toliko da promijeni boju. Dodajte kumin, sjemenke korijandra i zrna kardamoma.

Dodajte izrezane gljive i kuhajte ih dok ne omekšaju.

Umiješajte kuhanu rižu, koricu limuna, peršin i kopar. Začinite solju i paprom.

Razvaljajte polovicu tijesta u pravokutnik veličine 22 cm s 35 cm. Stavite ga na lim za pečenje.

Rasporedite rižu po tijestu, ali ostavite četiri centimetra oko svih rubova prazno. Namrvite losos po riži. Preko lososa složite kriške jajeta.

Premažite rubove tijesta izmućenim jajetom. Razvaljajte preostalo tijesto tako da bude malo veće od prvog komada. Položite ga preko nadjevenog prvog komada tijesta i stisnite rubove obaju komada tijesta kako bi se spojili. Orežite rubove da budu uredni.

Premažite coulibiac smjesom jaja i vode te pecite 30-35 minuta, dok tijesto ne bude hrskavo i zlatno. Ostavite 10 minuta da se odmara prije rezanja.

Sastojci

Sastojci

  • 100 g riže basmati – kuhane s prstohvatom kurkume
  • 75 g maslaca
  • 1 luk – narezan na sitno
  • 1 žličica sjemenki kumina
  • 1 žličica sjemenki korijandra
  • 2 zrna kardamoma
  • 150 g šampinjona – narezanih na ploške
  • korica jednog limuna
  • 2 žlice nasjeckanog peršina
  • 2 žlice nasjeckanog kopra
  • sol i papar
  • 500 g lisnatog tijesta
  • 300 g kuhanih fileta lososa
  • 3 tvrdo kuhana jajeta – očišćena i narezana na ploške
  • jaje za premazivanje

Povezani recepti