BBQ ćufte s mozzarellom

Thomas Kerridge je engleski Michelin kuhar koji je uglavnom radio u Ujedinjenom Kraljevstvu. Najpoznatiji je po osnivanju gastro-paba pod nazivom The Hand & Flowers koji je nagrađen Michelinovom zvijezdom. Kerridge je također poznat po svojim pojavljivanjima u kulinarskim emisijama poput MasterChefa, Saturday Kitchena i Great British Menu-a.

Sastojci

  • MESNE OKRUGLICE
  • 350 g mljevene junetine (15% masnoće)
  • 150 g mesa za kobasice
  • 2 grančice ružmarina, sitno nasjeckanog
  • 1 žličica luka u prahu
  • 1 žličica češnjaka u prahu
  • 30 g parmezana, naribanog
  • 20 g suhih krušnih mrvica
  • 2 žlice mlijeka
  • Sol i svježe mljeveni papar
  • RAJČICA GRILL UMAK
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 4 češnja češnjaka, sitno narezana
  • 400 ml passate rajčice
  • 100 ml BBQ umaka
  • 50 ml vode
  • 1 žličica čili pahuljica
  • Morska sol i svježe mljeveni crni papar
  • Poslužiti:
  • 4 rolice
  • 2 žlice maslaca, omekšalog
  • Listovi bosiljka (po želji)
  • 200 g narezane skarmoze

Priprema

  • Stavite sve sastojke za mesne okruglice u zdjelu za miješanje. Smjesu dobro začinite i rukama miješajte meso nekoliko minuta.
  • Zatim smjesu podijelite na 16 jednakih loptica. Stavite mesne loptice na pladanj i ostavite u hladnjaku da se ohlade.
  • U međuvremenu stavite maslinovo ulje u plitku tavu za pečenje i stavite tavu na vrući roštilj.
  • Dodajte češnjak i dobro miješajte 2 minute. Dodajte passato od rajčice, grill umak, vodu i čili pahuljice. Dobro promiješajte i kuhajte 10 minuta.
  • Stavite mesne okruglice na vrući roštilj i pecite oko 5-8 minuta, redovito okrećući dok ne porumene.
  • Nakon što porumene, stavite ih direktno u umak. Pustite ih da krčkaju u umaku 5-10 minuta da završe kuhanje.
  • Razdvojite rolice i lagano ih tostirajte direktno na roštilju. Obje strane premažite maslacem.
  • Stavite 4 mesne okruglice na donju polovicu svake podloge i žlicom prelijte umak. Prekrijte mesne okruglice s malo sira i nekoliko listića bosiljka.
  • Zatim ih zamotajte u foliju i stavite na roštilj još 5-8 minuta. Okrenite podloške svake 1-2 minute kako biste osigurali ravnomjerno kuhanje.
  • Maknite ih s roštilja i skinite foliju. Dodajte hrskavi luk i kisele krastavce.

Povezani recepti

Vidi sve