BBQ ćufte s mozzarellom
Recept iz: Tom Kerridge

Thomas Kerridge je engleski Michelin kuhar koji je uglavnom radio u Ujedinjenom Kraljevstvu. Najpoznatiji je po osnivanju gastro-paba pod nazivom The Hand & Flowers koji je nagrađen Michelinovom zvijezdom. Kerridge je također poznat po svojim pojavljivanjima u kulinarskim emisijama poput MasterChefa, Saturday Kitchena i Great British Menu-a.
Sastojci
- MESNE OKRUGLICE
- 350 g mljevene junetine (15% masnoće)
- 150 g mesa za kobasice
- 2 grančice ružmarina, sitno nasjeckanog
- 1 žličica luka u prahu
- 1 žličica češnjaka u prahu
- 30 g parmezana, naribanog
- 20 g suhih krušnih mrvica
- 2 žlice mlijeka
- Sol i svježe mljeveni papar
- RAJČICA GRILL UMAK
- 2 žlice maslinovog ulja
- 4 češnja češnjaka, sitno narezana
- 400 ml passate rajčice
- 100 ml BBQ umaka
- 50 ml vode
- 1 žličica čili pahuljica
- Morska sol i svježe mljeveni crni papar
- Poslužiti:
- 4 rolice
- 2 žlice maslaca, omekšalog
- Listovi bosiljka (po želji)
- 200 g narezane skarmoze
Priprema
- Stavite sve sastojke za mesne okruglice u zdjelu za miješanje. Smjesu dobro začinite i rukama miješajte meso nekoliko minuta.
- Zatim smjesu podijelite na 16 jednakih loptica. Stavite mesne loptice na pladanj i ostavite u hladnjaku da se ohlade.
- U međuvremenu stavite maslinovo ulje u plitku tavu za pečenje i stavite tavu na vrući roštilj.
- Dodajte češnjak i dobro miješajte 2 minute. Dodajte passato od rajčice, grill umak, vodu i čili pahuljice. Dobro promiješajte i kuhajte 10 minuta.
- Stavite mesne okruglice na vrući roštilj i pecite oko 5-8 minuta, redovito okrećući dok ne porumene.
- Nakon što porumene, stavite ih direktno u umak. Pustite ih da krčkaju u umaku 5-10 minuta da završe kuhanje.
- Razdvojite rolice i lagano ih tostirajte direktno na roštilju. Obje strane premažite maslacem.
- Stavite 4 mesne okruglice na donju polovicu svake podloge i žlicom prelijte umak. Prekrijte mesne okruglice s malo sira i nekoliko listića bosiljka.
- Zatim ih zamotajte u foliju i stavite na roštilj još 5-8 minuta. Okrenite podloške svake 1-2 minute kako biste osigurali ravnomjerno kuhanje.
- Maknite ih s roštilja i skinite foliju. Dodajte hrskavi luk i kisele krastavce.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Smotuljak od kobasice i špinata
Recepti Mary Berry
Bavette od majčine dušice,krumpira i špinata
Recepti Mark Moriarty
Tacosi od odreska i chimichurrija
Recepti Justine Schofield
Ljepljiva krilca
Recepti Justine Schofield
Popiah s kozicama
Recepti Justine Schofield
Goveđi rendang
Recepti Justine Schofield
Goveđi satay
Recepti Justine Schofield
Lobak – mesne rolice s kineskom mješavinom pet začina
Recepti Nadiya Hussain
Mesna štruca
Recepti Ainsley Harriott
Janjetina s pistacijama i fetom, pire od pečene tikve i malteška salata od bijelog graha