BBQ ćufte s mozzarellom

BBQ ćufte s mozzarellom

Opis

Postupak:

  1. Stavite sve sastojke za mesne okruglice u zdjelu za miješanje. Smjesu dobro začinite i rukama miješajte meso nekoliko minuta.
  2. Zatim smjesu podijelite na 16 jednakih loptica. Stavite mesne loptice na pladanj i ostavite u hladnjaku da se ohlade.
  3. U međuvremenu stavite maslinovo ulje u plitku tavu za pečenje i stavite tavu na vrući roštilj.
  4. Dodajte češnjak i dobro miješajte 2 minute. Dodajte passato od rajčice, grill umak, vodu i čili pahuljice. Dobro promiješajte i kuhajte 10 minuta.
  5. Stavite mesne okruglice na vrući roštilj i pecite oko 5-8 minuta, redovito okrećući dok ne porumene.
  6. Nakon što porumene, stavite ih direktno u umak. Pustite ih da krčkaju u umaku 5-10 minuta da završe kuhanje.
  7. Razdvojite rolice i lagano ih tostirajte direktno na roštilju. Obje strane premažite maslacem.
  8. Stavite 4 mesne okruglice na donju polovicu svake podloge i žlicom prelijte umak. Prekrijte mesne okruglice s malo sira i nekoliko listića bosiljka.
  9. Zatim ih zamotajte u foliju i stavite na roštilj još 5-8 minuta. Okrenite podloške svake 1-2 minute kako biste osigurali ravnomjerno kuhanje.
  10. Maknite ih s roštilja i skinite foliju. Dodajte hrskavi luk i kisele krastavce.

Sastojci

Sastojci

MESNE OKRUGLICE

  • 350 g mljevene junetine (15% masnoće)
  • 150 g mesa za kobasice
  • 2 grančice ružmarina, sitno nasjeckanog
  • 1 žličica luka u prahu
  • 1 žličica češnjaka u prahu
  • 30 g parmezana, naribanog
  • 20 g suhih krušnih mrvica
  • 2 žlice mlijeka
  • Sol i svježe mljeveni papar

 

RAJČICA GRILL UMAK

  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 4 češnja češnjaka, sitno narezana
  • 400 ml passate rajčice
  • 100 ml BBQ umaka
  • 50 ml vode
  • 1 žličica čili pahuljica
  • Morska sol i svježe mljeveni crni papar

 

Poslužiti:

  • 4 rolice
  • 2 žlice maslaca, omekšalog
  • Listovi bosiljka (po želji)
  • 200 g narezane skarmoze

 

Preljevi

  • Hrskavo prženi luk

 

Dodatak:

  • Kiseli krastavci za hamburger

Povezani recepti