Tortice s okusom torte od sira i nadjevom od kiselog vrhnja

1.     Četiri kalupa za muffine (svaki s 12 udubina) obložite čvrstim aluminijskim čašicama te pošpricajte uljem u spreju.

2.     Podijelite smjesu ravnomjerno po kalupima tako da u svakoj čašici bude 110 g smjese.

3.     Pecite 15 minuta u pećnici na 180 °C.

4.     Hladite kratko dok se površina tortica lagano ne udubi.

5.     Stavite punu žlicu nadjeva od kiselog vrhnja u središte svake tortice i nježno raširite do ruba čašice.

6.     Vratite u pećnicu na 10 minuta.

7.     Hladite ih na rešetki dok ne budu sobne temperature, a onda prebacite u hladnjak na barem dva sata.


Nadjev od kiselog vrhnja

U srednje velikoj zdjeli pomiješajte kiselo vrhnje, šećer i vaniliju.



Sastojci

  • Sastojci 1 smjesa za tortu od sira u njujorškom stiluNadjev od kiselog vrhnja900 ml kiselog vrhnja 2 žlice šećera 2 žličice vanilije

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve