Tortice s okusom torte od sira i nadjevom od kiselog vrhnja

Probaj male tortice od sira, kombinirajući Marthin recept za tortu od sira u njujorškom stilu. 

Sastojci

  • 1 smjesa za tortu od sira u njujorškom stilu
  • 900 ml kiselog vrhnja
  • 2 žlice šećera
  • 2 žličice vanilije

Priprema

  • 1.     Četiri kalupa za muffine (svaki s 12 udubina) obložite čvrstim aluminijskim čašicama te pošpricajte uljem u spreju.
  • 2.     Podijelite smjesu ravnomjerno po kalupima tako da u svakoj čašici bude 110 g smjese.
  • 3.     Pecite 15 minuta u pećnici na 180 °C.
  • 4.     Hladite kratko dok se površina tortica lagano ne udubi.
  • 5.     Stavite punu žlicu nadjeva od kiselog vrhnja u središte svake tortice i nježno raširite do ruba čašice.
  • 6.     Vratite u pećnicu na 10 minuta.
  • 7.     Hladite ih na rešetki dok ne budu sobne temperature, a onda prebacite u hladnjak na barem dva sata.
  • 8. U srednje velikoj zdjeli pomiješajte kiselo vrhnje, šećer i vaniliju.

Povezani recepti

Vidi sve