Opis

Zagrijte pećnicu na 180 C standardnu, 160 C na vrući zrak. Podložite kalup veličine 28x 13 cm (11”x5”) papirom za pečenje. Stavite šećer i jaja u zdjelu te tucite dok ne postane pjenasto. Dodajte jogurt, ulje, brašno i prašak za pecivo te miješajte dok ne postane glatko. Dodajte vaniliju i koricu limuna te ih umiješajte. Stavite 3/4 kupina u smjesu tijesta. Ulijte tijesto u kalup te odozgo stavite ostatak bobica i pahuljica badema. Pecite 40-45 minuta ili dok ne postane zlaćano te prozračno, a ražnjić izlazi čist kad ga umetnete u sredinu torte. Ohladite lim na rešetki dok se sasvim ne ohladi. Poslužite tako kako jest ili posipajte šećerom u prahu te sa žlicom jogurta ili kuglicom sladoleda.

 

Sastojci

  • 10 žlica ili 150 gr rafiniranog šećera
  • 3 jajeta
  • sjemenki 1 nastrugane mahune vanilije ili 1 žličica paste od vanilije
  • 5 žlica ili 125 gr gustog grčkog jogurta
  • 5 žlica maslinovog ulja
  • 17 žlica ili 230 gr 00 brašna
  • 1-1/2 žlica ili 16 gr praška za pecivo
  • Sitno ribana korica 1 limuna
  • 1 košarica kupina
  • 2-3 žlice bademovih pahuljica

Povezani recepti