1. Torta: Zagrijte pećnicu na 175 °C. Namastite jednom žlicom maslaca kalup veličine 23 x 13 cm.
  2. U posudi miksera s nastavkom za kremu, istucite preostali maslac sa šećerom na najvećoj brzini dok ne postane lagano i prozračno, pet do osam minuta. Dodajte jaja, jedno po jedno, i dobro istucite nakon svakog dodanog. U manjoj zdjeli pomiješajte zajedno kondenzirano mlijeko i vaniliju; dodajte u smjesu i tucite dok se sve ne poveže. Maknite zdjelu. Špatulom nježno umiješajte brašno, prašak za pecivo i sol. Izlijte u priređeni kalup.
  3. Pecite dok čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe suha, oko jednog sata. Pustite da se torta hladi u kalupu 15 minuta, zatim je izvadite na tanjur i pustite da se potpuno ohladi.
  4. Glazura: Kondenzirano mlijeko, ocat i koricu limete i sok limete dovedite pred ključanje u srednje velikom loncu; kuhajte jednu minutu. Maknite s vatre i prelijte preko torte.

 

 

Sastojci

  • Torta:
  • 140 g maslaca, sobne temperature, plus 15 g za kalup
  • 100 g šećera
  • 3 velika jaja, sobne temperature
  • 230 ml slatkog kondenziranog mlijeka
  • 2 žličice ekstrakta vanilije
  • 180 g glatkog brašna
  • ¾ žličice praška za pecivo
  • 1 žličica soli
  • Glazura:
  • 155 ml slatkog kondenziranog mlijeka
  • 1 žličica vinskog octa
  • naribana korica i sok jedne limete

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve