Torta od kondenziranog mlijeka
Recept iz: Martha Stewart
- Torta: Zagrijte pećnicu na 175 °C. Namastite jednom žlicom maslaca kalup veličine 23 x 13 cm.
- U posudi miksera s nastavkom za kremu, istucite preostali maslac sa šećerom na najvećoj brzini dok ne postane lagano i prozračno, pet do osam minuta. Dodajte jaja, jedno po jedno, i dobro istucite nakon svakog dodanog. U manjoj zdjeli pomiješajte zajedno kondenzirano mlijeko i vaniliju; dodajte u smjesu i tucite dok se sve ne poveže. Maknite zdjelu. Špatulom nježno umiješajte brašno, prašak za pecivo i sol. Izlijte u priređeni kalup.
- Pecite dok čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe suha, oko jednog sata. Pustite da se torta hladi u kalupu 15 minuta, zatim je izvadite na tanjur i pustite da se potpuno ohladi.
- Glazura: Kondenzirano mlijeko, ocat i koricu limete i sok limete dovedite pred ključanje u srednje velikom loncu; kuhajte jednu minutu. Maknite s vatre i prelijte preko torte.
Sastojci
- Torta:
- 140 g maslaca, sobne temperature, plus 15 g za kalup
- 100 g šećera
- 3 velika jaja, sobne temperature
- 230 ml slatkog kondenziranog mlijeka
- 2 žličice ekstrakta vanilije
- 180 g glatkog brašna
- ¾ žličice praška za pecivo
- 1 žličica soli
- Glazura:
- 155 ml slatkog kondenziranog mlijeka
- 1 žličica vinskog octa
- naribana korica i sok jedne limete
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Martha Stewart
Kruh sa smeđim maslacem
Recepti Martha Stewart
Tart od sira s marelicama
Recepti Martha Stewart
Obrtnički kruh
Recepti Martha Stewart
Tart s jabukama
Recepti Martha Stewart
Ukrasni kolačići
Recepti Martha Stewart
Tart s malinama i jagodama
Recepti Martha Stewart
Čokoladni mousse
Recepti Martha Stewart
Torta sa sladoledom i trostrukim čokoladnim užitkom
Recepti Martha Stewart
Posebna rolada s vanilijom i čokoladom
Recepti Martha Stewart
Mesna pita s hrskavom koricom