Topli sendviči s mettwurstom i kiselim zeljem

Justine Schofield australska je kuharica, autorica i TV voditeljica.

Sastojci

  • 2 kobasice mettwurst, zagrijane na roštilju
  • 2 žlice američkog ili senfa po ukusu
  • 4 kriške tamnog raženog kruha
  • 4 ploške švicarskog sira
  • ½ pakiranja rezanog kiselog kupusa, dobro ocijeđenog
  • maslac, omekšani

Priprema

  • Svaku krišku raženog kruha namažite senfom i prekrijte sirom. Kobasice zagrijane na roštilju prerežite po duljini i smjestite tako da ravnomjerno prekriju površinu kruha pa po vrhu razbacajte kiseli kupus. Poklopite ih preostalim kriškama kruha i sendviče blago zgnječite.
  • Vanjske stranice premažite maslacem pa sendviče na umjereno jakoj vatri zapecite u tavi. Sendviče pritišćite lopaticom dok lijepo ne porumene i zapeku se te se otopi sir. Zapecite ih nekoliko minuta pa prerežite i poslužite.

Povezani recepti

Vidi sve