Cheeseburger s goveđim fileom

Justine Schofield australska je kuharica, autorica i TV voditeljica.

Sastojci

  • 400 g goveđeg filea u komadu, sobne temperature
  • 4 listića američkog sira
  • 2 žlice umaka od rajčice
  • 2 žlice američkog senfa
  • 2 žlice majoneze
  • 1 manji ukiseljeni luk, sitno nasjeckan
  • 2 kisela krastavca, narezana na tanke ploške
  • 4 meka mliječna peciva sa sezamom
  • sol i papar

Priprema

  • Zapalite roštilj ili na umjereno jakoj vatri zagrijte roštilj-tavu. Govedinu nauljite pa posolite i paprite. Uz neprestano je okretanje pecite 20-25 minuta na roštilju. Pečeni file ostavite 10 minuta odležati.
  • Razrežite i lagano prepecite peciva.
  • Po donjem pecivu rasporedite umak od rajčice, senf i luk, a na gornje pecivo nanesite majonezu.
  • Oštrim nožem tanko narežite govedinu. Smjestite je na donje pecivo pa prekrijte listićem sira i dovršite kiselim krastavcem. Poklopite cheeseburgere i prije posluživanja blago zgnječite.
  • Preporučamo ih upariti s vinom malbec Residence.

Povezani recepti

Vidi sve