Pizzette s kruškom, pršutom i rukolom

Justine Schofield australska je kuharica, autorica i TV voditeljica.

Sastojci

  • 7 g ili vrećica instant-kvasca
  • 1 žličica šećera
  • 350 ml tople vode
  • 500 g brašna tip 00, prosijanog
  • biljno ulje za prženje
  • sol i papar
  • Dodaci
  • 4 kriške pršuta
  • 1 kruška sorte packham, tanke ploške narezane ribežom
  • 1 šaka rukole
  • 1 šaka parmezana, narezanog gulilicom
  • balzamični ocat ili vino cotto

Priprema

  • Kvasac pomiješajte sa šećerom, oko 50 ml tople vode i prstohvatom brašna. Oko 10 ih minuta ostavite na toplom da se kvasac digne i zapjeni.
  • U brašno umiješajte prstohvat soli pa u središtu napravite udubinu i ulijte smjesu s kvascem. Dok postupno ulijevate toplu vodu, miješajte brašno da napravite tijesto. Tijesto mijesite još 10 minuta da postane meko i podatno. Oblikujte ga u loptu, premjestite u zdjelu i prekrijte prianjajućom folijom. Premjestite ga na toplo i ostavite dizati oko sat vremena ili dok se ne udvostruči.
  • Tijesto podijelite na 8 manjih dijelova pa svaki razvaljajte na pobrašnjenoj radnoj površini. U dubokoj tavi zagrijte ulje i pažljivo uranjajte tijesto, ne više od 1-2 komada odjednom. Pržite ga s obje strane dok ne postane hrskavo. Prženo tijesto ostavite cijediti na papirnatom ručniku.
  • Na vrh rasporedite pršut, krušku, rukolu, parmezan i balzamični ocat, a pizzette dovršite s malo svježe mljevenog papra.

Povezani recepti

Vidi sve