Tibetanski poprženi svinjski kare

Adrian Richardson australski je chef i autor te vlasnik i glavni kuhar restorana La Luna u North Carltonu, u kojem od 1999. poslužuje svježu i inovativnu hranu.

 

 

Sastojci

  • 250 g otkoštenog svinjskog karea tanko narezanog
  • 2 žlice sojina umaka
  • 2 žlice svinjske masti
  • 2 režnja češnjaka tanko narezanog
  • 1 žlica oguljenog đumbira narezanog na prutiće
  • 1 svježi feferon narezan na tanke prutiće
  • 1 mrkva oguljena i narezana na prutiće
  • ½ crvenog luka tanko narezanog
  • ½ vezice korijandra grubo nasjeckanog
  • ½ vezice mladog luka tanko narezanog

Priprema

  • 1. U manju zdjelu stavite svinjski kare narezan na trake, prelijte sojinim umakom i odložite sa strane.
  • 2. Stavite tavu na srednju ili jaku vatru, dodajte svinjsku mast i pržite dok se mast ne reducira.
  • 3. Izlijte mast u tavu, dodajte đumbir i češnjak. Kuhajte jednu minutu ili dok ne otpusti miris.
  • 4. Dodajte mrkvu, luk i feferon. Začinite solju i paprom. Dodajte svinjetinu i popržite uz miješanje jednu do dvije minute.
  • 5. Umiješajte korijandar i mladi luk i poslužite.

Povezani recepti

Vidi sve