Tibetanski poprženi svinjski kare
Recept iz: Adrian Richardson
Adrian Richardson australski je chef i autor te vlasnik i glavni kuhar restorana La Luna u North Carltonu, u kojem od 1999. poslužuje svježu i inovativnu hranu.
Sastojci
- 250 g otkoštenog svinjskog karea tanko narezanog
- 2 žlice sojina umaka
- 2 žlice svinjske masti
- 2 režnja češnjaka tanko narezanog
- 1 žlica oguljenog đumbira narezanog na prutiće
- 1 svježi feferon narezan na tanke prutiće
- 1 mrkva oguljena i narezana na prutiće
- ½ crvenog luka tanko narezanog
- ½ vezice korijandra grubo nasjeckanog
- ½ vezice mladog luka tanko narezanog
Priprema
- 1. U manju zdjelu stavite svinjski kare narezan na trake, prelijte sojinim umakom i odložite sa strane.
- 2. Stavite tavu na srednju ili jaku vatru, dodajte svinjsku mast i pržite dok se mast ne reducira.
- 3. Izlijte mast u tavu, dodajte đumbir i češnjak. Kuhajte jednu minutu ili dok ne otpusti miris.
- 4. Dodajte mrkvu, luk i feferon. Začinite solju i paprom. Dodajte svinjetinu i popržite uz miješanje jednu do dvije minute.
- 5. Umiješajte korijandar i mladi luk i poslužite.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Ainsley Harriott
Zapečena svinjetina s jerk umakom na salati od lubenice i kokosa
Recepti Curtis Stone
Svinjetina tonino (odrezak na žaru sa salatom od rajčica)
Recepti Nico Reynolds
Hamburger od svinjetine s ananasom, čili-majonezom i coleslawom
Recepti Nico Reynolds
Ražnjići od svinjetine i šparoga s ljetnim začinima
Recepti Lora i Stoyan
Okruglice od domaće kobasice s paprikom i lukom
Recepti Lora i Stoyan
Svinjetina s lukom i taranom
Recepti Lora i Stoyan
Menemen
Recepti Mary Berry
Ljetna dimljena šunka glazirana javorom sa svježim marelicama i začinom od đumbira
Recepti Adam Liaw
Prženi rezanci u umaku
Recepti Tom Kerridge
Horizo burger na Španjolski