Ražnjići od svinjetine i šparoga s ljetnim začinima
Recept iz: Nico Reynolds
Ovaj mladi kuhar rođenjem je iz Dublina, no vuče veliki broj korijena s Jamajke. Iako se kroz djetinjstvo nikada nije vidio kao kuhar, danas uživa u dijeljenju svojih recepata. Kako sam kaže, njegov glavni cilj je učiniti ljude sretnima kroz hranu!
Sastojci
- 500 g svinjske lopatice (ili svinjskog filea)
- 250-500 g šparoga
- 1 luk, sitno narezan
- 4 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
- 1 naranča, korica i sok
- 2 žlice sumaka
- 1 žlica sušene metvice
- šaka korijandra, sitno nasjeckanog
- 3 žlice maslinovog ulja
- sol i papar
Priprema
- 1. Pomiješajte sve ljetne začine.
- 2. Podijelite ih u dvije zasebne zdjele (jednu za meso, drugu za povrće).
- Ražnjići od svinjetine:
- 1. Sa svinjetine uklonite višak masnoće i narežite je na podjednake kockice.
- 2. Ubacite ih u zdjelu s mješavinom ljetnih začina i dobro obložite začinima.
- 3. Nanižite ih na štapiće i još 30 minuta marinirajte u hladnjaku.
- 4. Sa svake ih strane 5-6 minuta ili dok ne budu pečeni pecite izravno nad ugljenom. U slučaju dvojbe, provjerite jesu li pečeni termometrom za meso.
- Ražnjići od šparoga:
- 1. Odrežite drvenaste krajeve.
- 2. Šparoge prerežite popola. Svaku nabodite kroz dva štapića.
- 3. Ražnjiće nakapajte uljem, posolite i popaprite.
- 4. Provjerite je li roštilj dovoljno vruć da začujete cvrčanje. Šparoge cvrčanjem razvijaju okus i lijepo se zapeku, u suprotnom će se smežurati.
- 5. Pecite ih izravno nad ugljenom i neprestano okrećite, dok ne postanu hrskave i rumene.
- 6. Šparoge su gotove kada ih možete lako probosti vilicom, a uspravne se stapke savijaju poput visokih stabala na jakom vjetru. Pazite da ih ne raskuhate u kašu.
- 7. Poslužite ih prelivene mješavinom ljetnih začina.
- Ako za ražnjiće upotrebljavate drvene štapiće, prethodno ih namočite da ne planu na roštilju.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Luke Nguyen
Ražnjići od hmonške crne svinje na žaru sa sezamovom soli
Recepti Luke Nguyen
Brzo pečeni svinjski vrat s ananasom i povrćem (muc xao kohm)
Recepti Mark Moriarty
Skandinavske mesne okruglice
Recepti Luke Nguyen
Sporo kuhani buncek sa zvjezdastim anisom i kasijom
Recepti Luke Nguyen
Chiang mai carsko meso na žaru
Recepti Rezanci „preko mosta“
Recepti Ainsley Harriott
Zapečena svinjetina s jerk umakom na salati od lubenice i kokosa
Recepti Curtis Stone
Svinjetina tonino (odrezak na žaru sa salatom od rajčica)
Recepti Nico Reynolds
Hamburger od svinjetine s ananasom, čili-majonezom i coleslawom
Recepti Lora i Stoyan
Okruglice od domaće kobasice s paprikom i lukom