Ražnjići od svinjetine i šparoga s ljetnim začinima
Recept iz: Nico Reynolds
Ovaj mladi kuhar rođenjem je iz Dublina, no vuče veliki broj korijena s Jamajke. Iako se kroz djetinjstvo nikada nije vidio kao kuhar, danas uživa u dijeljenju svojih recepata. Kako sam kaže, njegov glavni cilj je učiniti ljude sretnima kroz hranu!
Sastojci
- 500 g svinjske lopatice (ili svinjskog filea)
- 250-500 g šparoga
- 1 luk, sitno narezan
- 4 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
- 1 naranča, korica i sok
- 2 žlice sumaka
- 1 žlica sušene metvice
- šaka korijandra, sitno nasjeckanog
- 3 žlice maslinovog ulja
- sol i papar
Priprema
- 1. Pomiješajte sve ljetne začine.
- 2. Podijelite ih u dvije zasebne zdjele (jednu za meso, drugu za povrće).
- Ražnjići od svinjetine:
- 1. Sa svinjetine uklonite višak masnoće i narežite je na podjednake kockice.
- 2. Ubacite ih u zdjelu s mješavinom ljetnih začina i dobro obložite začinima.
- 3. Nanižite ih na štapiće i još 30 minuta marinirajte u hladnjaku.
- 4. Sa svake ih strane 5-6 minuta ili dok ne budu pečeni pecite izravno nad ugljenom. U slučaju dvojbe, provjerite jesu li pečeni termometrom za meso.
- Ražnjići od šparoga:
- 1. Odrežite drvenaste krajeve.
- 2. Šparoge prerežite popola. Svaku nabodite kroz dva štapića.
- 3. Ražnjiće nakapajte uljem, posolite i popaprite.
- 4. Provjerite je li roštilj dovoljno vruć da začujete cvrčanje. Šparoge cvrčanjem razvijaju okus i lijepo se zapeku, u suprotnom će se smežurati.
- 5. Pecite ih izravno nad ugljenom i neprestano okrećite, dok ne postanu hrskave i rumene.
- 6. Šparoge su gotove kada ih možete lako probosti vilicom, a uspravne se stapke savijaju poput visokih stabala na jakom vjetru. Pazite da ih ne raskuhate u kašu.
- 7. Poslužite ih prelivene mješavinom ljetnih začina.
- Ako za ražnjiće upotrebljavate drvene štapiće, prethodno ih namočite da ne planu na roštilju.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Luke Nguyen
Sporo kuhani buncek sa zvjezdastim anisom i kasijom
Recepti Luke Nguyen
Chiang mai carsko meso na žaru
Recepti Rezanci „preko mosta“
Recepti Ainsley Harriott
Zapečena svinjetina s jerk umakom na salati od lubenice i kokosa
Recepti Curtis Stone
Svinjetina tonino (odrezak na žaru sa salatom od rajčica)
Recepti Nico Reynolds
Hamburger od svinjetine s ananasom, čili-majonezom i coleslawom
Recepti Lora i Stoyan
Okruglice od domaće kobasice s paprikom i lukom
Recepti Lora i Stoyan
Svinjetina s lukom i taranom
Recepti Lora i Stoyan
Menemen
Recepti Mary Berry
Ljetna dimljena šunka glazirana javorom sa svježim marelicama i začinom od đumbira