Ovaj mladi kuhar rođenjem je iz Dublina, no vuče veliki broj korijena s Jamajke. Iako se kroz djetinjstvo nikada nije vidio kao kuhar, danas uživa u dijeljenju svojih recepata. Kako sam kaže, njegov glavni cilj je učiniti ljude sretnima kroz hranu!

Sastojci

  • 500 g svinjske lopatice (ili svinjskog filea)
  • 250-500 g šparoga
  • 1 luk, sitno narezan
  • 4 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
  • 1 naranča, korica i sok
  • 2 žlice sumaka
  • 1 žlica sušene metvice
  • šaka korijandra, sitno nasjeckanog
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • sol i papar

Priprema

  • 1. Pomiješajte sve ljetne začine.
  • 2. Podijelite ih u dvije zasebne zdjele (jednu za meso, drugu za povrće).
  • Ražnjići od svinjetine:
  • 1. Sa svinjetine uklonite višak masnoće i narežite je na podjednake kockice.
  • 2. Ubacite ih u zdjelu s mješavinom ljetnih začina i dobro obložite začinima.
  • 3. Nanižite ih na štapiće i još 30 minuta marinirajte u hladnjaku.
  • 4. Sa svake ih strane 5-6 minuta ili dok ne budu pečeni pecite izravno nad ugljenom. U slučaju dvojbe, provjerite jesu li pečeni termometrom za meso.
  • Ražnjići od šparoga:
  • 1. Odrežite drvenaste krajeve.
  • 2. Šparoge prerežite popola. Svaku nabodite kroz dva štapića.
  • 3. Ražnjiće nakapajte uljem, posolite i popaprite.
  • 4. Provjerite je li roštilj dovoljno vruć da začujete cvrčanje. Šparoge cvrčanjem razvijaju okus i lijepo se zapeku, u suprotnom će se smežurati.
  • 5. Pecite ih izravno nad ugljenom i neprestano okrećite, dok ne postanu hrskave i rumene.
  • 6. Šparoge su gotove kada ih možete lako probosti vilicom, a uspravne se stapke savijaju poput visokih stabala na jakom vjetru. Pazite da ih ne raskuhate u kašu.
  • 7. Poslužite ih prelivene mješavinom ljetnih začina.
  • Ako za ražnjiće upotrebljavate drvene štapiće, prethodno ih namočite da ne planu na roštilju.

Povezani recepti

Vidi sve