Rezanci „preko mosta“
Luke Nguyen je poznati vijetnamsko-australski chef rođen u tajlandsom kampu 1978. godine. Prvi restoran otvorio je u suradnji sa svojom sestrom Pauline Nguyen dok je imao samo 23 godine, a nakon toga počeli smo ga pratiti u raznim kulinarskim emisijama. 2013. godine postao je sudac i voditelj prve sezone MasterChefa Vietnam, a napisao je i nekoliko bestselera - Secrets of the Red Lantern i The Songs of Sapa.
Sastojci
- 1 prepeličje jaje
- 100 g pilećeg filea bez kože, tanko narezanog
- 100 g svinjskog filea bez kože, tanko narezanog
- 40 g svinjskog bubrega, tanko narezanog
- 100 g lignji, tanko narezanih
- 100 g gljiva judino uho
- 50 g pršuta, tanko narezanog
- 6 mladog kupusa bok choy
- 2 mlada luka, narezana
- ¼ vezice klica kineskog vlasca
- 1 tofu koža, narezana
- 4 žlice ukiseljenog povrća, po želji
- 300 g svježih tankih kineskih rezanaca od riže
- ¼ vezica korijandra
- Nasjeckana kuhana piletina
- Bujon
- 1 cijelo pile
- 2 češnja češnjaka
- 1 žličica sitno narezanog đumbira
- ½ žličice soli
- 1 žlica svijetlog soja umaka
Priprema
- 1. Razbijte jedno prepeličje jaje u zdjelicu. Na odvojene pladnjeve stavite narezanu piletinu, svinjetinu, bubrege, lignje, gljive, pršut, mladi kineski kupus bok choy, mladi luk, kineski vlasac, kožu tofua, ukiseljeno povrće i rižine rezance pa ih složite na stolu za posluživanje.
- 2. Za bujon, zagrijte veliki lonac vode na srednje jakoj vatri. Stavite cijelo pile, češnjak i đumbir i pustite da zakipi. Smanjite vatru i lagano kuhajte bez poklopca 2–3 sata, uklonivši nečistoće s površine. Nakon toga ostavite sa strane kuhanu piletinu. Kad se malo ohladi, narežite je na komade. Začinite bujon solju i soja umakom pa ga ulijte u veliku zdjelu.
- 3. Dodajte prepeličje jaje u bujon i narezanu piletinu, svinjetinu, bubrege i lignje. Zatim dodajte kuhanu piletinu, gljive, pršut, kupus bok choy, mladi luk, kineski vlasac, kožu tofua, ukiseljeno povrće i na kraju, rižine rezance.
- 4. Poslužite juhu u zdjelama i ukrasite korijandrom.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Luke Nguyen
Ražnjići od hmonške crne svinje na žaru sa sezamovom soli
Recepti Luke Nguyen
Brzo pečeni svinjski vrat s ananasom i povrćem (muc xao kohm)
Recepti Mark Moriarty
Skandinavske mesne okruglice
Recepti Luke Nguyen
Sporo kuhani buncek sa zvjezdastim anisom i kasijom
Recepti Luke Nguyen
Chiang mai carsko meso na žaru
Recepti Ainsley Harriott
Zapečena svinjetina s jerk umakom na salati od lubenice i kokosa
Recepti Curtis Stone
Svinjetina tonino (odrezak na žaru sa salatom od rajčica)
Recepti Nico Reynolds
Hamburger od svinjetine s ananasom, čili-majonezom i coleslawom
Recepti Nico Reynolds
Ražnjići od svinjetine i šparoga s ljetnim začinima
Recepti Lora i Stoyan
Okruglice od domaće kobasice s paprikom i lukom