Luke Nguyen je poznati vijetnamsko-australski chef rođen u tajlandsom kampu 1978. godine. Prvi restoran otvorio je u suradnji sa svojom sestrom Pauline Nguyen dok je imao samo 23 godine, a nakon toga počeli smo ga pratiti u raznim kulinarskim emisijama. 2013. godine postao je sudac i voditelj prve sezone MasterChefa Vietnam, a napisao je i nekoliko bestselera - Secrets of the Red Lantern i The Songs of Sapa. 

Sastojci

  • 1 prepeličje jaje
  • 100 g pilećeg filea bez kože, tanko narezanog
  • 100 g svinjskog filea bez kože, tanko narezanog
  • 40 g svinjskog bubrega, tanko narezanog
  • 100 g lignji, tanko narezanih
  • 100 g gljiva judino uho
  • 50 g pršuta, tanko narezanog
  • 6 mladog kupusa bok choy
  • 2 mlada luka, narezana
  • ¼ vezice klica kineskog vlasca
  • 1 tofu koža, narezana
  • 4 žlice ukiseljenog povrća, po želji
  • 300 g svježih tankih kineskih rezanaca od riže
  • ¼ vezica korijandra
  • Nasjeckana kuhana piletina
  • Bujon
  • 1 cijelo pile
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 žličica sitno narezanog đumbira
  • ½ žličice soli
  • 1 žlica svijetlog soja umaka

Priprema

  • 1. Razbijte jedno prepeličje jaje u zdjelicu. Na odvojene pladnjeve stavite narezanu piletinu, svinjetinu, bubrege, lignje, gljive, pršut, mladi kineski kupus bok choy, mladi luk, kineski vlasac, kožu tofua, ukiseljeno povrće i rižine rezance pa ih složite na stolu za posluživanje.
  • 2. Za bujon, zagrijte veliki lonac vode na srednje jakoj vatri. Stavite cijelo pile, češnjak i đumbir i pustite da zakipi. Smanjite vatru i lagano kuhajte bez poklopca 2–3 sata, uklonivši nečistoće s površine. Nakon toga ostavite sa strane kuhanu piletinu. Kad se malo ohladi, narežite je na komade. Začinite bujon solju i soja umakom pa ga ulijte u veliku zdjelu.
  • 3. Dodajte prepeličje jaje u bujon i narezanu piletinu, svinjetinu, bubrege i lignje. Zatim dodajte kuhanu piletinu, gljive, pršut, kupus bok choy, mladi luk, kineski vlasac, kožu tofua, ukiseljeno povrće i na kraju, rižine rezance.
  • 4. Poslužite juhu u zdjelama i ukrasite korijandrom.

Povezani recepti

Vidi sve