Svinjetina tonino (odrezak na žaru sa salatom od rajčica)
Recept iz: Curtis Stone
Curtis Stone je slavni kuhar i autor rođen u Australiji, a trenutno živi i djeluje u SAD-u. Najviše je poznat po višestrukim televizijskim nastupima u SAD-u, Australiji i Velikoj Britaniji, kao i po svojim kalifornijskim restoranima, Maude i Gwen.
Sastojci
- 2 žličice tamarija ili umaka od soje
- 1 žličica sezamovog ulja
- 1 žlica havajske mješavine začina
- 2 odreska od svinjske slabine i leđa bez kosti
- 1 češanj češnjaka
- 2 1/2 cm svježeg korijena đumbira, oguljenog
- 2 žlice ribljeg umaka ili umaka od soje
- 2 žlice rižinog ili alkoholnog octa
- 1 prstohvat havajske mješavine začina
- 3 srednje velike raznobojne mesnate rajčice, narezane na kriške
- 1/4 glavice slatkog luka, narezanog na tanke ploške
- 2 mlada luka, ukoso narezana na tanke ploške
Priprema
- 1. Na umjereno jakoj vatri zagrijte roštilj-tavu. U manjoj zdjelici sjedinite umak od soje, sezamovo ulje i havajsku mješavinu začina pa smjesom dobro obložite odreske.
- 2. Odreske pecite na roštilj-tavi. Pritisnite ih prešom za roštilj i nakon svake minute pečenja okrenite. Pecite ih ukupno 3 minute sa svake strane ili dok termometrom za meso u središtu odreska ne očitate temperaturu od 60 °C. Odresci trebaju biti zapečeni izvana, a sočni iznutra.
- 3. U međuvremenu u veliku zdjelu sitno naribajte češnjak i đumbir pa ih umutite s ribljim umakom i octom. U preljev nježno umiješajte rajčice, slatki i mladi luk. Začinite ih havajskom mješavinom začina.
- 4. Odreske poslužite sa salatom od rajčica.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mark Moriarty
Skandinavske mesne okruglice
Recepti Luke Nguyen
Sporo kuhani buncek sa zvjezdastim anisom i kasijom
Recepti Luke Nguyen
Chiang mai carsko meso na žaru
Recepti Rezanci „preko mosta“
Recepti Ainsley Harriott
Zapečena svinjetina s jerk umakom na salati od lubenice i kokosa
Recepti Nico Reynolds
Hamburger od svinjetine s ananasom, čili-majonezom i coleslawom
Recepti Nico Reynolds
Ražnjići od svinjetine i šparoga s ljetnim začinima
Recepti Lora i Stoyan
Okruglice od domaće kobasice s paprikom i lukom
Recepti Lora i Stoyan
Svinjetina s lukom i taranom
Recepti Lora i Stoyan
Menemen