Curtis Stone je  slavni kuhar i autor rođen u Australiji, a trenutno živi i djeluje u SAD-u. Najviše je poznat po višestrukim televizijskim nastupima u SAD-u, Australiji i Velikoj Britaniji, kao i po svojim kalifornijskim restoranima, Maude i Gwen.

Sastojci

  • 2 žličice tamarija ili umaka od soje
  • 1 žličica sezamovog ulja
  • 1 žlica havajske mješavine začina
  • 2 odreska od svinjske slabine i leđa bez kosti
  • 1 češanj češnjaka
  • 2 1/2 cm svježeg korijena đumbira, oguljenog
  • 2 žlice ribljeg umaka ili umaka od soje
  • 2 žlice rižinog ili alkoholnog octa
  • 1 prstohvat havajske mješavine začina
  • 3 srednje velike raznobojne mesnate rajčice, narezane na kriške
  • 1/4 glavice slatkog luka, narezanog na tanke ploške
  • 2 mlada luka, ukoso narezana na tanke ploške

Priprema

  • 1. Na umjereno jakoj vatri zagrijte roštilj-tavu. U manjoj zdjelici sjedinite umak od soje, sezamovo ulje i havajsku mješavinu začina pa smjesom dobro obložite odreske.
  • 2. Odreske pecite na roštilj-tavi. Pritisnite ih prešom za roštilj i nakon svake minute pečenja okrenite. Pecite ih ukupno 3 minute sa svake strane ili dok termometrom za meso u središtu odreska ne očitate temperaturu od 60 °C. Odresci trebaju biti zapečeni izvana, a sočni iznutra.
  • 3. U međuvremenu u veliku zdjelu sitno naribajte češnjak i đumbir pa ih umutite s ribljim umakom i octom. U preljev nježno umiješajte rajčice, slatki i mladi luk. Začinite ih havajskom mješavinom začina.
  • 4. Odreske poslužite sa salatom od rajčica.

Povezani recepti

Vidi sve