Svinjetina tonino (odrezak na žaru sa salatom od rajčica)
Recept iz: Curtis Stone
Curtis Stone je slavni kuhar i autor rođen u Australiji, a trenutno živi i djeluje u SAD-u. Najviše je poznat po višestrukim televizijskim nastupima u SAD-u, Australiji i Velikoj Britaniji, kao i po svojim kalifornijskim restoranima, Maude i Gwen.
Sastojci
- 2 žličice tamarija ili umaka od soje
- 1 žličica sezamovog ulja
- 1 žlica havajske mješavine začina
- 2 odreska od svinjske slabine i leđa bez kosti
- 1 češanj češnjaka
- 2 1/2 cm svježeg korijena đumbira, oguljenog
- 2 žlice ribljeg umaka ili umaka od soje
- 2 žlice rižinog ili alkoholnog octa
- 1 prstohvat havajske mješavine začina
- 3 srednje velike raznobojne mesnate rajčice, narezane na kriške
- 1/4 glavice slatkog luka, narezanog na tanke ploške
- 2 mlada luka, ukoso narezana na tanke ploške
Priprema
- 1. Na umjereno jakoj vatri zagrijte roštilj-tavu. U manjoj zdjelici sjedinite umak od soje, sezamovo ulje i havajsku mješavinu začina pa smjesom dobro obložite odreske.
- 2. Odreske pecite na roštilj-tavi. Pritisnite ih prešom za roštilj i nakon svake minute pečenja okrenite. Pecite ih ukupno 3 minute sa svake strane ili dok termometrom za meso u središtu odreska ne očitate temperaturu od 60 °C. Odresci trebaju biti zapečeni izvana, a sočni iznutra.
- 3. U međuvremenu u veliku zdjelu sitno naribajte češnjak i đumbir pa ih umutite s ribljim umakom i octom. U preljev nježno umiješajte rajčice, slatki i mladi luk. Začinite ih havajskom mješavinom začina.
- 4. Odreske poslužite sa salatom od rajčica.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Svinjetina s ljepljivom sojom i đumbirom
Recepti Mark Moriarty
Rolice sa svinjskom kobasicom
Recepti Ainsley Harriott
Svinjetina s majčinom dušicom i češnjakom na naglo s raspucanim rajčicama i krumpirom pečenim na malteški
Recepti Michel Albert Roux
Hamburger od dimljene patke s lisičkama
Recepti Donal Skehan
Svinjeća plećka s pečenim krumpirom i parmezanom
Recepti Michela Tuscan
Svinjeći medaljoni s jabukom, lukom i jabukovačom
Recepti Michela Tuscan
Svinjetina s mangom i pepperoncinom
Recepti Luke Nguyen
Ljubičasti rezanci u woku s bambusom i svinjetinom (hu tieu xao mang thit lon)
Recepti Luke Nguyen
Brzo prženi svinjski vrat s ananasom i povrćem (muc xao khom)
Recepti Donal Skehan
Svinjeći medaljoni s karameliziranim umakom od luka