Luke Nguyen je poznati vijetnamsko-australski chef rođen u tajlandsom kampu 1978. godine. Prvi restoran otvorio je u suradnji sa svojom sestrom Pauline Nguyen dok je imao samo 23 godine, a nakon toga počeli smo ga pratiti u raznim kulinarskim emisijama. 2013. godine postao je sudac i voditelj prve sezone MasterChefa Vietnam, a napisao je i nekoliko bestselera - Secrets of the Red Lantern i The Songs of Sapa. 

Sastojci

  • ¼ šalice mladog češnjaka, neoljuštenog
  • 4 korijena korijandra, nasjeckanog
  • 2 žlice sjemenki korijandra
  • 400 g carskog mesa, tanko narezanog
  • ½ žličice šećera
  • 2 žlice svijetlog umaka od soje
  • 60 ml umaka od kamenica
  • ½ žličice papra
  • 125 ml vode od tamarinda
  • 1 žličica šećera
  • ½ žličice zdrobljenog galangala
  • ½ žličice zdrobljenog češnjaka
  • ½ žličice sušenih ljuskica čilija
  • 1 žlica narezanog korijandra

Priprema

  • 1. Za umak, umiješajte sve sastojke u zdjelu i ostavite sa strane.
  • 2. U mužaru zgnječite češnjak, korijen i sjemenke korijandra da nastane glatka pasta. Carsko meso stavite u veliku zdjelu. Dodajte pastu, šećer, umak od soje, umak od kamenica i papar. Dobro promiješajte i ostavite da odstoji u hladnjaku najmanje jedan sat ili preko noći da se sve marinira.
  • 3. Zagrijte roštilj ili roštilj tavu na srednje jaku vatru. Pecite carsko meso 8-10 minuta sa obje strane.
  • 4. Narežite meso na komade od 2 cm i poslužite uz umak od soka tamarinda.

Povezani recepti

Vidi sve