Chiang mai carsko meso na žaru
Recept iz: Luke Nguyen
Luke Nguyen je poznati vijetnamsko-australski chef rođen u tajlandsom kampu 1978. godine. Prvi restoran otvorio je u suradnji sa svojom sestrom Pauline Nguyen dok je imao samo 23 godine, a nakon toga počeli smo ga pratiti u raznim kulinarskim emisijama. 2013. godine postao je sudac i voditelj prve sezone MasterChefa Vietnam, a napisao je i nekoliko bestselera - Secrets of the Red Lantern i The Songs of Sapa.
Sastojci
- ¼ šalice mladog češnjaka, neoljuštenog
- 4 korijena korijandra, nasjeckanog
- 2 žlice sjemenki korijandra
- 400 g carskog mesa, tanko narezanog
- ½ žličice šećera
- 2 žlice svijetlog umaka od soje
- 60 ml umaka od kamenica
- ½ žličice papra
- 125 ml vode od tamarinda
- 1 žličica šećera
- ½ žličice zdrobljenog galangala
- ½ žličice zdrobljenog češnjaka
- ½ žličice sušenih ljuskica čilija
- 1 žlica narezanog korijandra
Priprema
- 1. Za umak, umiješajte sve sastojke u zdjelu i ostavite sa strane.
- 2. U mužaru zgnječite češnjak, korijen i sjemenke korijandra da nastane glatka pasta. Carsko meso stavite u veliku zdjelu. Dodajte pastu, šećer, umak od soje, umak od kamenica i papar. Dobro promiješajte i ostavite da odstoji u hladnjaku najmanje jedan sat ili preko noći da se sve marinira.
- 3. Zagrijte roštilj ili roštilj tavu na srednje jaku vatru. Pecite carsko meso 8-10 minuta sa obje strane.
- 4. Narežite meso na komade od 2 cm i poslužite uz umak od soka tamarinda.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mark Moriarty
Skandinavske mesne okruglice
Recepti Luke Nguyen
Sporo kuhani buncek sa zvjezdastim anisom i kasijom
Recepti Rezanci „preko mosta“
Recepti Ainsley Harriott
Zapečena svinjetina s jerk umakom na salati od lubenice i kokosa
Recepti Curtis Stone
Svinjetina tonino (odrezak na žaru sa salatom od rajčica)
Recepti Nico Reynolds
Hamburger od svinjetine s ananasom, čili-majonezom i coleslawom
Recepti Nico Reynolds
Ražnjići od svinjetine i šparoga s ljetnim začinima
Recepti Lora i Stoyan
Okruglice od domaće kobasice s paprikom i lukom
Recepti Lora i Stoyan
Svinjetina s lukom i taranom
Recepti Lora i Stoyan
Menemen