Ljubiteljica hrane, Silvia Colloca, je žena sa mnogo strasti: profesionalna glumica, trenirana operna pjevačica, bloggerica i autorica kulinarske knjige. Nakon što je djetinjstvo provela u kuhinji zajedno sa svojom majkom i bakom, Silvia je upila veliki dio talijanske kulinarske baštine te je njegovala ljubav prema talijanskoj kuhinji.

Sastojci

  • 250 g (1 2/3 šalice) glatkog brašna
  • prstohvat soli
  • 2 žlice otopljenog neslanog maslaca
  • 125 ml (1/2 šalice) mineralne vode, po potrebi više
  • 1/2 jajeta, umućenog (drugom polovicom mažete vrh)
  • 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 3 tikvice, narezane na tanke trake
  • sol i svježe mljeven crni papar
  • 150 g kobasice ’nduje, narezane na kockice
  • 400 g svježe ricotte, dobro ocijeđene
  • 3 žlice ribanog pecorina
  • 1 jaje
  • velika šaka peršina, grubo nasjeckanog

Priprema

  • 1. U zdjeli pomiješajte brašno i sol. Udubite središte, pa unutra dodajte maslac, vodu i umućeno jaje. Nježno ih sjedinite u tijesto. Ako vam se čini presuho, dodajte još 1-2 žlice vode. Mijesite ga oko 10 minuta ili dok ne postane glatko i meko, pa umotajte u prianjajuću foliju i na 30 minuta stavite u hladnjak.
  • 2. Pećnicu zagrijte na 180 °C, a veliki pleh obložite papirom za pečenje.
  • 3. U manjoj tavi na umjereno jakoj vatri zagrijte maslinovo ulje. Dodajte tikvice i uz neprestano ih miješanje pirjajte 6-8 minuta ili dok blago ne porumene. Posolite ih i popaprite, pa odložite dok vam ne zatrebaju.
  • 4. U velikoj zdjeli pomiješajte ’nduju, ricottu, pecorino, jaje, peršin i tikvice. Posolite ih i popaprite.
  • 5. Kad tijesto odleži, obilno pobrašnite radnu površinu i razvaljajte ga u tanku koru debljine 2-3 mm – treba biti gotovo prozirna. Koru tijesta premjestite na veliku pobrašnjenu kuhinjsku krpu.
  • 6. Na trećinu tijesta žlicom nanesite nadjev. Po nadjevu razbacajte nekoliko grumena maslaca, pa podizanjem kraja kuhinjske krpe uvijte štrudlu. Premjestite je na pripremljen pleh. Štrudlu možete saviti u obliku potkove ili ostaviti ravnu. Vrh štrudle premažite preostalim umućenim jajetom.
  • 7. Pecite je 40-45 minuta ili dok ne porumeni i posve ispečete tijesto. Prije rezanja pustite da se 20-30 minuta ohladi kako ne bi iscurio nadjev.

Povezani recepti

Vidi sve