Slatki gazpacho od rajčice I malina s krutonima od jogurta
Recept iz: Francisco Moreira
Francisco Moreira portugalski je chef koji je radio u raznim luksuznim hotelima i restoranima s Michelinovim zvjezdicama. Trenutno predaje umjetnost čokolade na prestižnoj Akademiji za čokoladu u Belgiji.
Sastojci
- 45 g prirodnog jogurta
- 100 g šećera
- 70 g brašna
- 1 jaje veličine L
- 40 g suncokretovog ulja
- 3 g praška za pecivo
- 370 g zrelih rajčica
- 200 g svježih malina
- 70 g krastavaca
- 50 g cijelih, oljuštenih badema
- 50 g šećera
- Svježe maline, količina po želji (za ukras)
Priprema
- U posudi pomiješajte 70 g brašna, 100 g šećera, 3 g praška za pecivo, 1 jaje, 40 g ulja i 45 g prirodnog jogurta. Stavite u pećnicu na 180° i pecite 7-8 minuta.
- Kad se ohladi, narežite kolač na kockice. Ponovno ga odnesite u pećnicu na 130° i pecite 7-8 minuta.
- Za gazpacho, u miješalici za hranu promiješate 370 g rajčice, 70 g krastavaca, 50 g cijelih oljuštenih badema, 50 g šećera i 200 g malina. Filtrirajte dobivenu juhu.
- Ulijte gazpacho u čaše i na vrh stavite krutone od jogurta. Ukrasite malinama i šećerom u prahu.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Curtis Stone
Čašice Banoffee pite
Recepti Mary Berry
Desert s čokoladnim tartufima
Recepti Mary Berry
Glazirani francuski tart od bresaka
Recepti Mary Berry
Čokoladne brownie kocke
Recepti Kirsten Tibballs
Parfe s bijelom čokoladom i kikirikijem
Recepti Mary Berry
Galette od krušaka i borovnica
Recepti Kirsten Tibballs
Semifredo s jagodama i vrhnjem
Recepti Kirsten Tibballs
Tart s malinama i slatkim vrhnjem
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladni kolač rocky road
Recepti Kirsten Tibballs
Pikantni čokoladni napitak s ledom