Opis

Priprema

·        Ugrijte pećnicu na 200 °C.
·        Batatu ogulite i narežite na kockice.
·        Crveni luk i češnjak ogulite i nasjeckajte. Nasjeckajte feferon. Dodajte manje feferona ako ne volite ljuto.
·        U tavi ugrijte malo ulja. Pržite kockice batate, luk, češnjak, feferon i slaninu oko 3 minute.
·        Dodajte kumin u prahu i sve pržite još otprilike 5 minuta.
·        Namastite kalup i obložite ga tijestom za pitu.
·        Jaja istucite s vrhnjem, soli, paprom i jednim dijelom sira.
·        Kelj nasjeckajte i jedan sloj stavite na tijesto. Na taj sloj stavite smjesu s batatom, pa onda opet jedan sloj kelja.
·        Prelijte smjesom i pospite ostatkom ribanog sira.
·        Slanu pitu pecite oko 25-30 minuta. Ostavite da odstoji još 10 minuta prije nego što je narežete.

Sastojci

Sastojci

  • 400 g batate (2 velika komada)
  • 2 glavice crvenog luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 feferon (količina po želji)
  • 250 g dimljenih kockica slanine
  • pola žličice kumina u prahu
  • 2 pakiranja slanog tijesta za pite u listovima
  • 3 jaja
  • 150 ml vrhnja
  • 500 g kelja
  • 150 g ribanog starog sira

Povezani recepti