Slana pita s keljom

Priprema
·
Ugrijte pećnicu na 200 °C.
·
Batatu ogulite i narežite na kockice.
·
Crveni luk i češnjak ogulite i nasjeckajte.
Nasjeckajte feferon. Dodajte manje feferona ako ne volite ljuto.
·
U tavi ugrijte malo ulja. Pržite kockice
batate, luk, češnjak, feferon i slaninu oko 3 minute.
·
Dodajte kumin u prahu i sve pržite još
otprilike 5 minuta.
·
Namastite kalup i obložite ga tijestom za
pitu.
·
Jaja istucite s vrhnjem, soli, paprom i
jednim dijelom sira.
·
Kelj nasjeckajte i jedan sloj stavite na
tijesto. Na taj sloj stavite smjesu s batatom, pa onda opet jedan sloj kelja.
·
Prelijte smjesom i pospite ostatkom ribanog
sira.
·
Slanu pitu pecite oko 25-30 minuta. Ostavite
da odstoji još 10 minuta prije nego što je narežete.
Sastojci
- Sastojci400 g batate (2 velika komada) 2 glavice crvenog luka 2 češnja češnjaka 1 feferon (količina po želji) 250 g dimljenih kockica slanine pola žličice kumina u prahu 2 pakiranja slanog tijesta za pite u listovima 3 jaja 150 ml vrhnja 500 g kelja 150 g ribanog starog sira
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Kolačići od jabuka i badema
Recepti Mary Berry
Tartovi s kozjim sirom i ljutikom
Recepti Ainsley Harriott
Kruh s češnjakom
Recepti Ainsley Harriott
Kolačići od kokosa i limete
Recepti Donal Skehan
Kocke od rižinih pahuljica i pereca
Recepti Donal Skehan
Pečeni krumpir
Recepti Donal Skehan
Pikantna migas jaja
Recepti Donal Skehan
Hrskavi sendvič s piletinom
Recepti Donal Skehan
Blagdanski složenac s brusnicama
Recepti Donal Skehan
Korejski mini hamburgeri