Opis

NAČIN PRIPREME

  1. U tavi zagrijte ulje i lagano pržite mladi luk (sačuvajte šaku za ukrašavanje), mrkvu i češnjak 5 minuta dok ne omekšaju. Dodajte mljevenu govedinu i pojačajte vatru da porumeni.
  2. Dodajte šećer, soja umak, sezamovo ulje, rižin ocat, gochujang pastu i malo vode i pustite da lagano krčka 20 minuta, te dodajte još malo vode ako vidite da je suho.
  3. U međuvremenu stavite krastavac i čili u zdjelu. U manju tavu ulijte ocat s istom količinom vode te zvjezdastim anisom i šećerom. Zagrijte dok se šećer ne otopi, a zatim vrućom tekućinom od kiselih krastavaca prelijte krastavac i čili i ostavite najmanje 10 minuta.
  4. Da biste napravili umak za hamburgere, pomiješajte gochujang pastu i majonezu dok se ne sjedine.
  5. Premažite gochujang majonezom te tostirajte peciva.  Napunite ljepljivim mljevenim mesom. Pospite preostalim mladim lukom, kiselim krastavcem, prženim sjemenkama sezama i poslužite.

Sastojci

SASTOJCI

  • 1 žlica sezamovog ulja
  • Svežanj mladog luka (ljutike), tanko narezan
  • 3 mrkve,  narezane na julienne
  • 2 režnja tanko narezanog češnjaka
  • 500 g mljevene govedine (15% masti)
  • 2 žlice mekog tamno smeđeg šećera
  • 2 žlice sojinog umaka
  • 2 žlice rižinog octa
  • 2 žličice gochujanga (čili paste)
  • 12 peciva za hamburgere
  • 3 žlice prženih sjemenki sezama

 

Za kiseli čili krastavac:

  • 1 krastavac, oguljen, tanko narezan
  • 1 zelena čili papričica, tanko narezana
  • 75 ml rižinog octa
  • 75 ml vode
  • 3 zvjezdice anisa
  • 2 žlice caster šećera

 

Za umak:

  • 2 žlice gochujanga - paste od čilija (količina može varirati po želji)
  • 6 žlica majoneze

Povezani recepti