Opis
NAČIN PRIPREME
- U tavi zagrijte ulje i lagano pržite mladi luk (sačuvajte šaku za ukrašavanje), mrkvu i češnjak 5 minuta dok ne omekšaju. Dodajte mljevenu govedinu i pojačajte vatru da porumeni.
- Dodajte šećer, soja umak, sezamovo ulje, rižin ocat, gochujang pastu i malo vode i pustite da lagano krčka 20 minuta, te dodajte još malo vode ako vidite da je suho.
- U međuvremenu stavite krastavac i čili u zdjelu. U manju tavu ulijte ocat s istom količinom vode te zvjezdastim anisom i šećerom. Zagrijte dok se šećer ne otopi, a zatim vrućom tekućinom od kiselih krastavaca prelijte krastavac i čili i ostavite najmanje 10 minuta.
- Da biste napravili umak za hamburgere, pomiješajte gochujang pastu i majonezu dok se ne sjedine.
- Premažite gochujang majonezom te tostirajte peciva. Napunite ljepljivim mljevenim mesom. Pospite preostalim mladim lukom, kiselim krastavcem, prženim sjemenkama sezama i poslužite.
Sastojci
SASTOJCI
- 1 žlica sezamovog ulja
- Svežanj mladog luka (ljutike), tanko narezan
- 3 mrkve, narezane na julienne
- 2 režnja tanko narezanog češnjaka
- 500 g mljevene govedine (15% masti)
- 2 žlice mekog tamno smeđeg šećera
- 2 žlice sojinog umaka
- 2 žlice rižinog octa
- 2 žličice gochujanga (čili paste)
- 12 peciva za hamburgere
- 3 žlice prženih sjemenki sezama
Za kiseli čili krastavac:
- 1 krastavac, oguljen, tanko narezan
- 1 zelena čili papričica, tanko narezana
- 75 ml rižinog octa
- 75 ml vode
- 3 zvjezdice anisa
- 2 žlice caster šećera
Za umak:
- 2 žlice gochujanga - paste od čilija (količina može varirati po želji)
- 6 žlica majoneze