Donal Skehan je pisac, fotograf i televizijski voditelj koji živi i radi u Dublinu u Irskoj. Dolazi iz obitelji strastvenih ljubitelja hrane, a koja je u prehrambenoj industriji radila više od 60 godina te su mu oduvijek bili inspiracija. Kuhanje obilne domaće hrane oduvijek je bio njegov način života.

Donalovi recepti  dostupni, nadahnjujući i ohrabrujući za baš za svakodnevnu kućnu prehranu. U gastronomski svijet je ušao 2007. kada je otvorio blog, a ugovor za knjigu ponuđen mu je kada i poziv za vlastitom televizijskom serijom. Donal je danas jedan od najpopularnijih irskih chefova. 

Sastojci

  • 4 velike tortilje
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 mali luk, narezan
  • 2 režnja češnjaka, narezana na šnitice
  • 2 žlice paste od chipotle papričice
  • 350 g cherry rajčica
  • 2 velike šake kukuruznog tortilja čipsa, grubo zgnječenog
  • 8 srednje velikih jaja iz slobodnog uzgoja, istučenih
  • 75 g naribanog cheddar sira
  • 25 g maslaca
  • Morska sol i svježe mljeveni crni papar
  • Ideje za preljeve:
  • Narezani avokado
  • Kiselo vrhnje
  • Listovi korijandera (svježi)
  • Sok od limete

Priprema

  • 1. Tortilje zamotajte u foliju i zagrijte u blago zagrijanoj pećnici dok radite migase. Ili ih pak možete držati hvataljkom iznad otvorenog plamena dok ne dobiju lijepe tamne tragove.
  • 2. Zagrijte ulje u velikoj teflonskoj tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte luk i lagano pržite 10 minuta dok ne omekša. Dodajte češnjak i pastu od chipotle papričica i pržite 30 sekundi, a zatim umiješajte rajčice i dobro začinite.
  • 3. Pirjajte 10 minuta dok rajčice malo ne omekšaju, a zatim umiješajte čips od tortilje i pirjajte još minutu-dvije dok ne upije dio soka ali još uvijek bude pomalo hrskav. U tavu stavite maslac i ostavite da se otopi.
  • 4. Začinite razmućena jaja i ulijte ih u tavu, lagano miješajući i preklapajući dok ne postanu baršunasta.
  • 5. Svaku od toplih tortilja pospite naribanim cheddarom pa dodajte napravljenu kajganu, rajčice i preljeve po želji.

Povezani recepti

Vidi sve