Škarpina s divljim biljem
Recept iz: Michel Albert Roux
Michel Albert Roux, poznatiji kao Michel Roux Jr. je englesko-francuski kuhar te vlasnik restorana Le Gavroche u Londonu. Kuhar je s dvije Michelinove zvjezdice, a s nama dijeli ukusne francuske regionalne recepte koji će oduševiti svakoga!
Sastojci
- 1,5 kg škarpine, očišćene
- 3 žlice ekstradjevičanskog maslinova ulja
- 40 g maslaca
- Sol i svježe mljeveni papar
- 1 šaka divlje brokule sa cvjetovima
- 1 šaka tetivike
- 1 šaka listova divlje rikule
- 1 šaka listova komorača
- 1 šaka lobode
- 1 šačica barske metvice
- 2-3 žlice bijelih ljetnih tartufa u ulju
- 1 žličica kvalitetnog vinskog octa
Priprema
- 1. Oštrim nožem odrežite oba fileta i uklonite višak kože.
- 2. Okrenite ih i zarežite po koži pa začinite s obje strane solju i paprom.
- 3. Prelijte uljem, stavite maslac u veliku teflonsku tavu na srednje jaku vatru.
- 4. Kad se maslac otopi, okrenite kožu prema dolje i pritisnite filete da se koža ne počne savijati.
- 5. Pecite 2-3 minute pa ih okreniti i pecite još 2 minute.
- 6. Prelijte ribu sokovima iz tave, uklonite je s vatre pa ostavite da se još peče na preostaloj pari.
- 7. Namočite divlje bilje u ledenu vodu da se malo ispere i osvježi. Dobro ga ocijedite i stavite na papir da upije višak tekućine.
- 8. Tartufe u ulju stavite u zdjelicu, začinite solju i paprom pa ih promiješajte vilicom i prelijte octom.
- 9. Stavite ih na ribu i prelijte uljem od tartufa i sokovima iz tave.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Luke Nguyen
Juha od plodova mora, ukiseljenog bambusa i tamarinda (canh sai san mang chua)
Recepti Luke Nguyen
Pipi školjke u woku s čilijem i azijskim bosiljkom (nhieu xao rau que)
Recepti Luke Nguyen
Halong dagnje kuhane u kokosovom mlijeku s aromom limunske trave (con con nau xa cot dua)
Recepti Luke Nguyen
Ninbinški puževi u limunskoj travi i čiliju (oc luoc xa)
Recepti Luke Nguyen
Vrući lonac od lososa naroda crveni dao (lao ca hoi dzao do)
Recepti Luke Nguyen
Pljeskavice od svinjetine na žaru s vijetnamskim začinskim biljem (bun cha)
Recepti Luke Nguyen
Jegulja na žaru u limunskoj travi i kurkumi (luon nuong xa)
Recepti Luke Nguyen
Riba iz tave s kurumom i koprom (cha ca hanoi)
Recepti Luke Nguyen
Crveni rak sa soli i paprom (cua rang muoi)
Recepti Luke Nguyen
Šaran kuhan u bambusu (ca nuong tre)