Michel Albert Roux, poznatiji kao Michel Roux Jr. je englesko-francuski kuhar te vlasnik restorana Le Gavroche u Londonu. Kuhar je s dvije Michelinove zvjezdice, a s nama dijeli ukusne francuske regionalne recepte koji će oduševiti svakoga! 

Sastojci

  • 1,5 kg škarpine, očišćene
  • 3 žlice ekstradjevičanskog maslinova ulja
  • 40 g maslaca
  • Sol i svježe mljeveni papar
  • 1 šaka divlje brokule sa cvjetovima
  • 1 šaka tetivike
  • 1 šaka listova divlje rikule
  • 1 šaka listova komorača
  • 1 šaka lobode
  • 1 šačica barske metvice
  • 2-3 žlice bijelih ljetnih tartufa u ulju
  • 1 žličica kvalitetnog vinskog octa

Priprema

  • 1. Oštrim nožem odrežite oba fileta i uklonite višak kože.
  • 2. Okrenite ih i zarežite po koži pa začinite s obje strane solju i paprom.
  • 3. Prelijte uljem, stavite maslac u veliku teflonsku tavu na srednje jaku vatru.
  • 4. Kad se maslac otopi, okrenite kožu prema dolje i pritisnite filete da se koža ne počne savijati.
  • 5. Pecite 2-3 minute pa ih okreniti i pecite još 2 minute.
  • 6. Prelijte ribu sokovima iz tave, uklonite je s vatre pa ostavite da se još peče na preostaloj pari.
  • 7. Namočite divlje bilje u ledenu vodu da se malo ispere i osvježi. Dobro ga ocijedite i stavite na papir da upije višak tekućine.
  • 8. Tartufe u ulju stavite u zdjelicu, začinite solju i paprom pa ih promiješajte vilicom i prelijte octom.
  • 9. Stavite ih na ribu i prelijte uljem od tartufa i sokovima iz tave.

Povezani recepti

Vidi sve