Sir od smokava
Za kraj svoga algarvskog obroka, napravite sirup od čokolade u prahu, anisa, cimeta i šećera, dobro ih promiješajte u likeru od planike.

Dodajte sok i koricu jednog limuna i stavite na vatru na 10 minuta.

Nasjeckajte bademe i suhe smokve i smiješajte sve to, a zatim dodajte pripremljeni sirup.
Dobro promiješajte i napravite manje kuglice od smjese.

Naposljetku uvaljajte ih u šećer i nasjeckane bademe i poslužite ovaj desert koji se zove “sir” i ima okus smokve i likera od planike.

Sastojci

  • 500 g suhih smokava 250 g badema bez kožice 2 žlice čokolade u prahu 1 žlica nasjeckanog anisa 1 žličica cimeta 2/3 šalice šećera (150 g) ½ šalice vode 1 čašica likera od planike 1 limun

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve