Juha od mrkve, mahuna i vrijeska
Pripremu počnite pirjanjem. U dubokom loncu ugrijte dosta maslinova ulja. Dodajte nasjeckani luk i pustite da se pirja.
Zatim dodajte dva nasjeckana češnja češnjaka, krumpir narezan na kockice i mrkvu narezanu na kolutove. Dobro promiješajte i dodajte vode kako bi povrće bilo uronjeno. Posolite, kuhajte otklopljeno dok se mrkva i krumpir smekšaju. Ako treba, dolijte još vode
Dotle pripremite mahune tako da im odrežete vrške i niti. Zatim ih dijagonalno režite na komadiće od 1-2 cm i ostavite.
Nakon što se povrće skuha, usitnite ga štapnim mikserom dok ne dobijete baršunastu smjesu.
Dodajte mahune i tri grančice vrijeska, te kuhajte još 10 minuta uz povremeno miješanje kako se ne bi zalijepilo.
Stavite još malo svježeg vrijeska i malo maslinova ulja i bakina juha je gotova.

Sastojci

  • Juha od mrkve, mahuna i vrijeska maslinovo ulje 1 veliki luk 2 češnja češnjaka srednji krumpir 6 srednjih mrkvi šaka mahuna nekoliko grančica vrijeska sol

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve