Juha od mrkve, mahuna i vrijeska
Recept iz: Filipa Gomes
Pripremu počnite pirjanjem. U dubokom loncu ugrijte dosta maslinova ulja. Dodajte nasjeckani luk i pustite da se pirja.
Zatim dodajte dva nasjeckana češnja češnjaka, krumpir narezan na kockice i mrkvu narezanu na kolutove. Dobro promiješajte i dodajte vode kako bi povrće bilo uronjeno. Posolite, kuhajte otklopljeno dok se mrkva i krumpir smekšaju. Ako treba, dolijte još vode
Dotle pripremite mahune tako da im odrežete vrške i niti. Zatim ih dijagonalno režite na komadiće od 1-2 cm i ostavite.
Nakon što se povrće skuha, usitnite ga štapnim mikserom dok ne dobijete baršunastu smjesu.
Dodajte mahune i tri grančice vrijeska, te kuhajte još 10 minuta uz povremeno miješanje kako se ne bi zalijepilo.
Stavite još malo svježeg vrijeska i malo maslinova ulja i bakina juha je gotova.
Sastojci
- Juha od mrkve, mahuna i vrijeska maslinovo ulje 1 veliki luk 2 češnja češnjaka srednji krumpir 6 srednjih mrkvi šaka mahuna nekoliko grančica vrijeska sol
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Adam Liaw
Kokošja juha s dvije vrste okruglica (Hønsekødssuppe)
Recepti Adam Liaw
Juha od graška s raženim i pirovim palačinkama
Recepti Primož Dolničar
Osnova za juhu
Recepti Primož Dolničar
Juha od gljiva
Recepti Lora i Stoyan
Riblja juha sa zelenim umakom
Recepti Lora i Stoyan
Juha od batata s tostiranim lješnjacima
Recepti Lora i Stoyan
Juha od jeruzalemskih artičoka s kaduljom
Recepti Lora i Stoyan
Krem juha od graška s dimljenom pastrvom
Recepti Lora i Stoyan
Juha od crvene leće
Recepti Lora i Stoyan
Talijanska svadbena juha