Kruh od banane i jagode
1.Pećnicu uključite na 180 º. Kalup za biskvit premažite maslacem i obložite papirom za pečenje.
2.Zatim dodajte nekoliko kapi limunova soka u pola šalice punomasnog mlijeka. Promiješajte i odložite.
3.Tijesto: U posudu miksera stavite pola šalice rastopljenog neslanog maslaca, šalicu žutog šećera, i tucite dok ne postane kremasto.
4.Zgnječite 3 zrele banane vilicom.
5.Dodajte to kremi, kao i ostale sastojke: 2 srednja jaja, pola šalice buttermilka i žličicu vanilijina ekstrakta. Sve tucite dok ne postane homogeno.
6.Uklonite posudu miksera i dodajte 1,5 šalicu integralnog brašna, zatim prosijte šalicu pšeničnog brašna, žličicu cimeta, žličicu sode bikarbone i žličicu soli.
7.Dobro promiješajte pomoću špatule, ali nemojte jako miješati.
8.Kad smjesa bude gotova, ulijte trećinu u kalup. Rasporedite trećinu jagoda, zatim ulijte drugu trećinu smjese, pa stavite drugu trećinu jagoda. Na kraju izlijte preostalu smjesu i po njoj preostale jagode.
9.Stavite u pećnicu na 50 minuta.
10.Kad se ohladi, dobili ste izvrstan desert ili savršeni doručak.

Sastojci

  • Kruh od banane i jagode ½ šalice neslanog maslaca šalica žutog šećera 3 banane 2 srednja jaja pola šalice mlijeka limunov sok žličica vanilije 15 šalica integralnog brašna šalica pšeničnog brašna 1 žličica cimeta žličica sode bikarbone 1 čajna žličica soli šalica jagoda

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve