“Moqueca” od morskog psa i škampa
1.U mužar stavite 5 češanja češnjaka, nekoliko listova korijandra i sol.
2.Dobro zgnječite. Dodajte sok od 2 limete i promiješajte. Protrljajte ribu time i pustite da poprimi okuse.
3.Ugrijte 3 žlice palmina ulja u posudi.
4.Dodajte luk narezan na polumjesece i pirjajte.
5.Narežite na kolutove 1 žutu papriku, 1 crvenu i 2 rajčice.
6.Dodajte ribu u to što pirjate, a zatim i rajčicu i paprike. Posolite i popaprite, te zalijte s 5 dl kokosova mlijeka i malo vode.
7.Kuhajte na srednjoj vatri. Poklopljeno kuhajte 5-10 minuta, a zatim kuhajte otklopljeno još 15-20 minuta.
8.Pet minuta prije kraja dodajte škampe.
9.U međuvremenu napravite prilog: U posudi s vrelim maslinovim uljem popirjajte manji luk. Dodajte šalicu oprane riže i popirjajte je. Dodajte 2 šalice vode i popaprite i posolite. Čim zakuha, smanjite vatru, poklopite i pustite da kuha.
10.“Moquecu” poslužite uz rižu, posluženu s papričicom i svježim korijandrom, te nekoliko kriški limuna.
11.Da prste poližeš, brate moj!

Sastojci

  • Pesto 5 češanja češnjaka 1 svežanj korijandra sol 3 limete 1 kg morskog psa“Moqueca” 3 žlice palmina ulja 1 veliki luk žuta paprika crvena paprika 2 srednje rajčice 500 ml kokosova mlijeka 300 g škampa (30-40 komada)Riža manji luk šalica paraboiled riže 2 šalice vode sol papar

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve