Opis
1.Dan prije pripremite tripice. Pospite ih krupnom soli, prepolovite limun i dobro ih protrljajte njime. Ponovite ovaj postupak više puta. Zatim ostavite u soli i limunovu soku, octu i naranči do sutradan.
2.Nakon što ste dobro oprali tripice, stavite ih u lonac. Dodajte narezanu kobasicu i sve prelijte vodom. Kuhajte jedan sat dok se smekša. Kobasicu možete izvaditi nakon 15 minuta.
3.Sačuvajte vodu od kuhanja i pirjajte na dosta maslinova ulja lovor i 1 nasjeckani luk
4.Dodajte 2 mrkve narezane na kolutove i 2 nasjeckana češnja češnjaka, te ih pirjajte.
5.Kada pirjanje bude pri kraju, dodajte jednu papričicu i limenku pulpe od rajčice.
6.Naražite kobasicu na kolutove, tripice na komade koje je moguće jesti i ubacite u lonac s listom lovora i posolite.
7.Temeljca ulijte toliko kako bi pokrio meso i kuhajte 20 minuta.
10 minuta poklopljeno, a 10 minuta otklopljeno.
8.Nakon što je mrkva takoreći kuhana, dodajte veliku konzervu bijeloga graha, nasjeckani peršin i pustite da zavre. Zatim je spremno za posluživanje.
9.Kao prilog poslužite običnu rižu koju ste popržili na malo maslinova ulja. Zatim dodajte šalicu temeljca i šalicu vode. Posolite i popaprite. Kad zavre, smanjite vatru i kuhajte rižu poklopljenu dok voda ne ispari.
10.Nakon što sve bude spremno, pospite tripice listićima peršina i vratite se u djetinjstvo.
Sastojci
Tripice s bijelim grahom
- 1 kg tripica
- 1 mesna kobasica
- voda
- maslinovo ulje
- veliki nasjeckani luk
- 2 mrkve
- lovorov list
- papričica
- 500 g manja konzerva pulpe od rajčice
- šalica i pol riže
- šalica temeljca
- 2 šalice vode
- svježi peršin