Opis
1.Skuhajte bakalar u loncu s vodom, soli i lovorovim listom 10-15 minuta.
2.Ugasite vatru, ocijedite vodu, isplahnite hladnom vodom, ponovno procijedite i stavite u hladnjak.
3.Nasjeckajte luk, stavite ga u posudu i prelijte octom.
4.Dodajte pola zelene paprike i pola crvene paprike koje ste narezali na štangice, te zreliju rajčicu narezanu na kocke, 2 zgnječena češnja češnjaka i nasjeckani korijandar.
5.Zalijte maslinovim uljem, količinski otprilike koliko ste stavili i octa, posolite, popaprite, dobro promiješajte da se sve sljubi.
6.Jaja narežite na kolutove, ali nemojte ukloniti kožu. Stavite na tanjur ili lim i po tome stavite salatu i preljev.
7.Prekrijte folijom i stavite u hladnjak.
8.Kad budete servirali, dodajte svježi korijandar i nekoliko kriški kruha kao prilog
Sastojci
Salata od bakalara
- 500 g bakalara
- 1 srednji luk
- pola šalice octa
- pola šalice maslinova ulja
- pola zelene paprike
- pola crvene paprike
- srednja rajčica
- 2 češnja češnjaka
- svežanj korijandra
- sol
- papar