Salata od bakalara
Recept iz: Filipa Gomes
1.Skuhajte bakalar u loncu s vodom, soli i lovorovim listom 10-15 minuta.
2.Ugasite vatru, ocijedite vodu, isplahnite hladnom vodom, ponovno procijedite i stavite u hladnjak.
3.Nasjeckajte luk, stavite ga u posudu i prelijte octom.
4.Dodajte pola zelene paprike i pola crvene paprike koje ste narezali na štangice, te zreliju rajčicu narezanu na kocke, 2 zgnječena češnja češnjaka i nasjeckani korijandar.
5.Zalijte maslinovim uljem, količinski otprilike koliko ste stavili i octa, posolite, popaprite, dobro promiješajte da se sve sljubi.
6.Jaja narežite na kolutove, ali nemojte ukloniti kožu. Stavite na tanjur ili lim i po tome stavite salatu i preljev.
7.Prekrijte folijom i stavite u hladnjak.
8.Kad budete servirali, dodajte svježi korijandar i nekoliko kriški kruha kao prilog
Sastojci
- Salata od bakalara500 g bakalara 1 srednji luk pola šalice octa pola šalice maslinova ulja pola zelene paprike pola crvene paprike srednja rajčica 2 češnja češnjaka svežanj korijandra sol papar
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Tartovi s kozjim sirom i ljutikom
Recepti Mary Berry
15-minutna tjestenina
Recepti Mary Berry
Gljive s češnjakom i dimljenom šunkom na tostiranom briocheu
Recepti Adam Liaw
Kokošja juha s dvije vrste okruglica (Hønsekødssuppe)
Recepti Adam Liaw
Juha od graška s raženim i pirovim palačinkama
Recepti Primož Dolničar
Kiseli kupus
Recepti Primož Dolničar
Juha od gljiva
Recepti Lora i Stoyan
Popečci od skute s umakom od rajčice
Recepti Lora i Stoyan
Pite od mljevenog mesa i povrća
Recepti Lora i Stoyan
Trokut pite s nadjevom od gljiva i sira