“Beijinho”
1.Za ukusne “beijinho” namočite 100 g ribanog kokosa u 1 dl kokosova mlijeka.
2.U posudu stavite 1 žlicu neslana rastopljena maslaca i pirjajte dok ne dobije boju.
3.Potom dodajte limenku kondenziranog mlijeka i pustite da se kuha na srednjoj vatri uz miješanje 10-15 minuta dok ne dobijete gustu kremu. Nalik na onu za “brigadeiro”.
4.Kad se skuha, maknite s vatre i pustite da se ohladi. U drugoj tavi popržite 100 g ribanog kokosa da dobije boju.
5.Hladnom kremom i poprženim kokosom oblikujte kuglice, uvaljajte ih u ribani kokos i na kuglicu stavite klinčić. Ponovite postupak dok ne potrošite smjesu i dobili ste izvanredne “beijinhe”.

Sastojci

  • “Beijinho” limenka kondenziranog mlijeka žlica neslanog maslaca 200 g ribanog kokosa 100 ml kokosova mlijeka

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve